Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1955 kez okundu. | Ekonomi Haberleri
Haberin Tarihi :   25 Mayıs 2015 - 07:07

800 milyon dolara Fransız kalmadı!

Büyüt
Küçült
800 milyon dolara Fransız
Ekonomi Haberleri › 800 milyon dolara Fransız kalmadı! haberi

Ak Gıdayı 800 milyon dolara Fransız süt şirketi Lactalise satan Yıldız Holdingin Gıda Grubu Başkanı Tütüncü, satışın yerli üreticinin yeni pazarlara ulaşması için olumlu olduğunu söyledi.

Ekonomi Servisi

Mayıs ayı başında halka arzdan vazgeçip Ak Gıdanın yüzde 80ini Fransız Lactalis Groupa satan Yıldız Holding, satıştan 800 milyon dolar gelir elde etti. Ak Gıda satışını değerlendiren Yıldız Holding Gıda Grubu Başkanı Mehmet Tütüncü, yabancıların Türkiyedeki süt sektörüne yatırım yapmasını ihracat açısından olumlu bulduklarını belirterek, Yıldız Holding masasında satılacak ya da alınacak pek çok proje olduğuna işaret etti.

Yüzde 10u bizde

Tütüncü, “O iş değerini bulduğunda ya satılır, ya alınır. Ak Gıda da değerini buldu ve satıldı. Halka arz için de iyi bir talep vardı. Ama ortakların kararı blok satıştan yana oldu” dedi. Ak Gıdanın değerinin 1 milyar dolar olduğunu ifade eden Tütüncü, şöyle devam etti:

“Satılan kısmı yüzde 80, yüzde 10u bizde, yüzde 10u Topbaş Ailesinde. Biz hammadde almaya devam edeceğiz. Piyasaya giren uluslararası şirketler Türkiyedeki üreticiler için de yeni açılımlar yapacak büyüklükte. Örneğin Ak Gıdayı satın alan şirket dünyanın en büyük süt şirketi. Türkiyedeki süt üreticilerine daha büyük bir fırsat çıkmış oluyor. Türkiye artık global bir pazar oldu. Başka şirketler de satılacaksa, biz çok iyi bir iş yapmış olduk, çok iyi bir fiyat çıkardık ortaya. Bu da Türk şirketlerinin değerini artırmasını sağlar. Emsal teşkil eder... Bu konum, üreticiler açısından çok iyi. Şimdi Türkiyeye yeni gelen dünyaca bilinen markalar var. Dolayısıyla onların dünyanın her tarafına bizden daha fazla ihracat imkânları olacaktır. Türkiyedeki süt endüstrisine ciddi fayda sağlayacaktır. Yemek Sepeti de satıldı, oldukça başarılı bir işlem oldu, bunlar ülkenin ekonomik gelişmesine de katkı sağlıyor.” İç piyasada artan rekabeti de değerlendiren Tütüncü, sağlıklı rekabetin oluşmasını istediklerini belirterek, “Bu hem tüketici için iyi bir şey hem üretici hem de piyasa için” dedi.  

Kuruşla sattığımız için zam yapamıyoruz

Zamlarla ilgili de değerlendirme yapan Tütüncü, “Biz temel gıda olmadığımız için çok kolay zam yapamıyoruz. Bir de bizde temel para birimleri var. 25 kuruş, 50 kuruş, 1 lira gibi. Bir ürünü 25 kuruştan 35 kuruşa çıkaramazsınız, çünkü küsuratlı rakamdan satış yapamazsınız. Temel gıdadaki enflasyonun esas kaynağı TLnin değer kaybetmesi” ifadelerini kullandı.

Murat Ülkerin, Gözde Girişim ile ilgili attığı tweetin normal olduğunu da belirten Tütüncü “Gözde girişim yatırım şirketi, benim ilgi alanım dışında ama holdingin mensubu olarak söylüyorum bu tweette bir şey yok. Bir yönetim kurulu toplantısında ‘satışa hazır hale geldi, olgunlaştı diye bir tweet atılabilir. Gözdenin işi potansiyeli olan işlere yatırım yapmak ve bir büyüklüğe gelince satmak. Ülkerin piyasa değeri 7 milyar TLyi geçti. Son 6 aydaki borsanın dalgalanması ve gıdanın dalgalanmasına bakınca dünyada yatırımcılar için ciddi  önemli bir hisse olduğunu görüyoruz” dedi.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024