Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1920 kez okundu. | Ekonomi Haberleri
Haberin Tarihi :   16 Mayıs 2015 - 06:17

4G ihalesi ağustosa kadar rafta

Büyüt
Küçült
4G ihalesi ağustosa kadar
Ekonomi Haberleri › 4G ihalesi ağustosa kadar rafta haberi

Cumhurbaşkanı Erdoğanın 4G ile zaman kaybetmeyelim, direkt 5Gye geçelim sözlerinin ardından 4Gde ihale takvimi değişti. Şirketlerin talebi üzerine 4G ihalesi 26 Ağustosa ertelendi.

Ahmet Fatih Erturan

Telekomünikasyon dünyasının uzun zamandır beklediği 4G ihalesi şirketlerin talepleri üzerine üç ay ertelendi. Ulaştırma Bakanlığından yapılan açıklamada, katılımcı şirketlerin şartnameye yönelik değişiklik taleplerinin değerlendirilmesi ve ihaleye katılacak isteklilerin teknik ve finansal hazırlıklarını tamamlayabilmek için ilave zaman taleplerinin göz önüne alındığı duyuruldu. Buna göre, daha önce ihalenin 26 Mayısta yapılması, 1 Ocak 2016dan itibaren hizmete sunulmasının planlandığı açıklanan 4G ihalesi 26 Ağustosa ertelendi. Bakanlar Kurulunun 18 Martta Resmi Gazetede yayımlanan kararında, 4G ihalesinde toplam asgari değeri peşin 2 milyar 298 milyon Euro olarak belirledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise 21 Nisanda yaptığı açıklamada, dünyanın 5G teknolojisini konuşmaya başladığını belirterek, Türkiyenin de 4G ile zaman kaybetmesine gerek olmadığını ve iki yıl içinde 5Gye geçilmesi gerektiğini söylemişti.

Yeri takvime uyacağız

Bakanlıktan yapılan açıklamada bilgi ve iletişim teknolojilerinde ve özellikle mobil sektörde, son yıllarda sesli iletişimden veri iletişimine doğru hızlı bir eğilim olduğunun görüldüğü belirtildi. Açıklamada “4G ihalesinde isteklilerin şartnameye yönelik değişiklik taleplerinin değerlendirilmesi ve ihaleye katılacak isteklilerin teknik ve finansal hazırlıklarını tamamlayabilmek için ilave zaman talepleri üzerine, sektörde faaliyet gösteren mevcut işletmecilerle birlikte bakanlığımızda yapılan değerlendirmeler sonucunda 26 Ağustos 2015 tarihine ertelenmiştir” denildi. GSM şirketleri de Ulaştırma Bakanlığının erteleme kararıyla ile ilgili açıklama yaptı. Turkcell, Vodafone ve Avea, yaptıkları açıklamalarda, yatırımlarına yeni takvim dahilinde devam edeceklerini belirttiler.

 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024