Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2542 kez okundu. | Ekonomi Haberleri
Haberin Tarihi :   17 Mayıs 2015 - 06:06

4.5G ile 5G ihalesi üç ay sonra birlikte yapılacak

Büyüt
Küçült
4.5G ile 5G ihalesi üç ay sonra birlikte
Ekonomi Haberleri › 4.5G ile 5G ihalesi üç ay sonra birlikte yapılacak haberi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanın 4G ile zaman kaybetmeyelim, direkt 5Gye geçelim sözlerinin ardından 3 ay ertelenen 4Gde ihalenin şekli netleşti. Ulaştırma eski Bakanı Lütfi Elvan 3 ay sonra 4.5G ile 5G ihalesi birlikte yapılacak dedi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı ve AK Parti Antalya Milletvekili Adayı Lütfi Elvan, 26 Mayısta yapılacağı duyurulan ancak önceki gün 26 Ağustosa ertelenen 4G ihalesinin 5G ihalesiyle birlikte yapılacağını açıkladı. TGRTde bir programa konuk olan Elvan, yapılacak ihalenin aslında bir 4G ihalesi olduğunu belirterek “Basında oldukça yanlış bir algıya neden oldu. Teknoloji serbest ihale, bu tüm teknolojilere açık olan bir ihale, 5G de bu ihalenin kapsamında olan bir husus. Türkiye olarak biz artık 3Gde olduğu gibi daha ileri seviyede, bir anlamda 4.5G ile piyasaya gireceğiz” dedi.

Özellikle GSM operatörlerinin bakanlığa bu sürenin ertelenmesi konusunda talepleri olduğunu belirten Elvan “Finansal açıdan ve ihale hazırlıkları açısından bakanlığımız bunları değerlendirdi. Operatörlerimizin görüşleri doğrultusunda 3 ay süreyle bir erteleme söz konusu oldu” diye konuştu. Güney Korenin 2018 Kış Olimpiyatlarında prototip bir 5G uygulamasını sadece olimpiyata has olarak uygulamak istediğini belirten Elvan “5Gyle ilgili ülkelerin, firmaların çok yoğun çalışmaları var ama 5Gye geçilme işi muhtemelen 2020 ve sonrasında olacak. Tokyo Olimpiyatlarında da Japonyanın da bir girişimi var” ifadelerini kullandı.

Vizyon çizildi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanın “4G ile zaman kaybetmeyelim, direkt 5Gye geçelim” sözlerini de hatırlatan Elvan “Biz güçlü Türkiyeysek Türkiyenin dünyanın en gelişmiş teknolojilerini kullanması gerekir demişti hatırlarsanız. Bize bir anlamda vizyon çizdi, bu çerçevede çalışmalar yürütülüyor. Operatörler de gerekli hazırlıklarını yapacaklar ve 26 Ağustosta iki ihale beraber yapılacak” dedi. 7 Haziran seçimlerinin ardından başlayacak süreci ‘otoyol dönemi olarak niteleyen Elvan “Yeni dönemde vatandaşlarımızın konforlu bir şekilde yolculuk yapabilmesi için örneğin Antalyadan yola çıkan bir vatandaşımızı Alanyaya kadar hiçbir trafik yoğunluğuna yakalanmadan ulaşım imkanına kavuşacağız” dedi.

ANTALYAYA 3ÜNCÜ HAVAALANI MÜJDESİ

Türkiyede her 100 kilometrede bir havalimanı yapılacağını belirten Elvan “Antalya Gazipaşada daha önce AK Parti iktidarları öncesi bir havaalanı yapılması planlanmış, daha sonra o dönemdeki partiler, iktidarda olanlar demişler ki ‘Burası olsa olsa bir inek çiftliği olur. Biz o havaalanını yaptık, şu anda o havaalanını kullanan yolcu sayısı 1 milyonu geçti” dedi. Elvan, Antalyada şu anda toplam 30 milyon yolcu kapasiteli iki havaalanı bulunduğunu belirterek “Ama Batı Antalyada ciddi anlamda bir havaalanına ihtiyacımız var. Örneğin Kaşta. Yapılacak havaalanı uluslararası bir nitelikte, turizm odaklı olacak” dedi.

 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024