Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2152 kez okundu. | Ekonomi Haberleri
Haberin Tarihi :   07 Haziran 2015 - 06:02

170 bin şoföre Gaza az bas eğitimi

Büyüt
Küçült
170 bin şoföre Gaza az bas
Ekonomi Haberleri › 170 bin şoföre Gaza az bas eğitimi haberi

Türkiye kömür, petrol, doğalgaz, nükleer enerji ve yenilenebilir enerjiden sonra 6. yakıt olarak görülen verimlilik için çalışmalarını hızlandırdı. Her yıl 15 milyar liralık enerji tasarrufu edilmesi planlanırken, eğitim faaliyetleri de hız kazanıyor.

Ercan Baysal

Bu kapsamda daha az yakıt (Benzin-motorin-LPG) sarfiyatı için taksi, otobüs ve minibüs şoförlerine verimli sürüş teknikleri öğretilecek. Ulaşımda Tasarruf Projesi kapsamında bir yıl içerisinde 170 bin sürücüye ulaşılması hedefleniyor. Ağustos ayında sahaya inmeyi hedefleyen Enerji Verimliliği Derneği proje ve eğitimleri ilk olarak 3 ilde pilot olarak başlatacak. İller henüz belirlenmezken, özellikle araç sayısının fazla olduğu şehirlere ağırlık verilecek. 1 saat süren eğitimlerde hız, klima gibi unsurların yakıt sarfiyatını artırdığına dikkat çekilecek.

Enerjide tasarruf

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının önem verdiği enerji verimliliği projeleri kapsamında 2-3 ay içerisinde minibüs, taksi ve otobüs şoförlerinin enerji tasarrufu yapmasının sağlanması hedefleniyor. Bu amaçla ilgili odalar ve meslek örgütleri ile görüşmeler yapıldı. Şoförlere, verimli sürüş teknikleri konusunda eğitimler verilecek. Eğitim gören şoförler, bir sertifika yanında, ‘enerji verimli logosuna da sahip olacak ve bu logoyu araçlarına takacak. Bu logonun araçlara yapıştırılmasıyla da diğer sürücülerde de farkındalık oluşturulacak.

Ev kadınları faturayı 15 lira düşürdü

Kadınlara yönelik yapılan enerji verimliliği projesi kapsamında da 21 ilde 34 bin kadına ulaşıldı. Projeden geri dönüşler başladı. Buna göre, faturalarda aylık 5 ila 15 lira arasında düşüşler olduğu görüldü. Tüm kadınlara ulaşılması halinde, yılda 4 milyar TL tasarruf hesaplanıyor. Proje kapsamında kadınlardan da çeşitli öneriler geldi. Buna göre, ütü tahtasında bezin altına alüminyum folyo serilmesi halinde, daha düşük sıcaklık ile daha verimli ütüleme yapılabiliyor. Kadınlardan öğrenilen bu bilgi eğitime de konuldu. Çocuklara yönelik proje kapsamında ise 21 ilde 7 bin 242 öğrenciye ulaşıldı.

Çizgi filmle eğitim

Enerji çocuk olarak bilinen Naz karakteri için çizgi film yazılıyor. Film TRTde yayınlanacak. Haftada 1 gün yayınlanacak olan çizgi filmde Nazın günlük hayatındaki maceraları yanında enerji verimliliği mesajları da yer alacak. Çizgi filmin Eylülde yayınlanması bekleniyor.

 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024