Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2122 kez okundu. | Ekonomi Haberleri
Haberin Tarihi :   24 Haziran 2015 - 06:40

1.3 milyon çiftçi akıllı tarım ile verimi artırdı

Büyüt
Küçült
1.3 milyon çiftçi akıllı tarım ile verimi
Ekonomi Haberleri › 1.3 milyon çiftçi akıllı tarım ile verimi artırdı haberi

Turkcellin 5 yıl önce başlattığı Turkcell Akıllı Tarım çözümlerini bugün 1 milyon 350 bin çiftçi fiilen kullanıyor. Üreticiler bu sayede elektrik ve su gibi değerleri tasarruflu kullanırken, üretimde verim artışı ve maliyet düşüşü sağlıyor.

Turkcellin çiftçiler ile teknolojiyi biraraya getirerek 5 yıl önce baÅŸlattığı Turkcell Akıllı Tarım çözümleri bugün büyük bir aile haline geldi. 1 milyon 350 bin çiftçinin kullandığı akıllı tarım uygulamaları ile üreticiler tarlada verim artışı yaşıyor. Ayrıca maaliyetlerini düşürürken, ülkenin deÄŸerleri olan su ve elektriÄŸi de daha az kullanıyor. Turkcell Genel Müdrü Yardımcısı Burak Sevilengül “Turkcell olarak bundan 5 yıl önce Turkcell Çiftçi BirliÄŸini oluÅŸturduk. Amacımız mobil teknolojinin sunduÄŸu faydalara ve kolaylıkları çiftçilerimizin hizmetine, onların ihtiyaç duyduÄŸu ÅŸekilde sunmaktı.  Åžu an Turkcell Çiftçi BirliÄŸinde 1 milyon 350 bin abonemiz var. diye konuÅŸtu.

Uzaktan sera takibi

Turkcellli çiftçiler, Akıllı Tarım çözümlerimizi kullanarak üretim aÅŸamasından pazarlamaya kadar tüm süreçlerde önemli ölçüde tasarruf ve fayda saÄŸladıklarını söyleyen Sevilengül, tarım sektöründe faaliyet gösterenlerin bu sayede bir yandan rekabet gücünü artırırken diÄŸer yandan da su, elektrik gibi deÄŸerli ülke kaynaklarını verimli kullandıklarını söyledi.  Akıllı tarım uygulamaları hakkında örnekler veren Sevilengül ÅŸunları söyledi:

“Sera Takip çözümüyle çiftçiler tarım alanlarının sıcaklık ve nem seviyelerini uzaktan takip edebiliyor, seralarına gitmeden iklimlendirme ünitelerini çalıştırarak gerekli ısı seviyesinin korunmasını, böylece verimliliÄŸin artmasını saÄŸlayabiliyorlar. Sulama pompalarının da araziye gitmeden açılıp kapanmasını ve tüm operasyonlarının merkezden yönetilmesini saÄŸlayan çözümlerle doÄŸru zamanda ve optimum seviyede toprak neminin saÄŸlanması da yine Turkcell ve iÅŸ ortaklarının oluÅŸturduÄŸu çözümlerle mümkün. Kümes takibi hizmetini kullanan tavuk çiftlikleri, Turkcell ve iÅŸ ortaklarının sıcaklık takip ürünlerinin konumlandırılmasıyla, gerekli durumlarda yetkili kiÅŸilere SMS veya çaÄŸrı merkezleri üzerinden alarm iletimiyle mevcut iklimlendirme sistemlerinin kontrolü saÄŸlanabiliyor.”

550 kümeste kullanılıyor

Åžu anda 550 çiftlikte ve kümeste Turkcell Akıllı Tarım çözümleri kullanıldığını dile getiren Sevilengül “20 milyonun üzerinde  hayvanın kritik verilerini (ısı, nem, canlı ağırlık, yem ve su verileri) çözümlerimizle yönetiyoruz. Turkcell M2M Akıllı Tarım Çözümleri sayesinde tarımda dünyanın 7nci, Avrupanın 1nci ülkesi olan Türkiyenin hem verimliliÄŸini arttırıyoruz hem de soframıza gelen gıdaların güvenliÄŸini saÄŸlıyoruz” diye konuÅŸtu. “Akıllı Tarım çözümlerimizin yanında çiftçilere Turkcell Çiftçi BirliÄŸi kapsamında iÅŸlerinin bereketini artıracak birçok hizmet sunuyoruz” diyen Sevilengül  “Türkiyede bir ilk olarak köy bazında hava durumu tahmini paylaÅŸan bilgi servisi öne çıkan servislerden bazıları” diye konuÅŸtu.

Kontrol üreticide

Turkcellli çiftçiler, ürüne ve tarlaya özel teknik yetiştiricilik programı, ürüne ve tarlaya özel gübreleme programı, ilçe bazlı beş günlük meteoroloji hava tahminleri, bölgesel bazda hastalık ve zararlılara karşı erken uyarılar, 8099 Tarımsal Destek Hattı, tarımsal ürünler hakkında pazar bilgileri, hal fiyatları, PTT şubeleri aracılığıyla indirimli toprak ve ürün analizleri ve Tarım Bakanlığından bölgeye ve ürüne özel teşvik ve destek bilgileri gibi konularda Turkcell Tarım Doktorunun olanaklarından faydalanabiliyorlar.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
Ä°sim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DÄ°ÄžER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024