Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2124 kez okundu. | Ekonomi Haberleri
Haberin Tarihi :   15 Nisan 2015 - 06:15

100 fon başkanı 1.5 trilyon dolarla yatırıma geliyor

Büyüt
Küçült
100 fon başkanı 1.5 trilyon dolarla yatırıma
Ekonomi Haberleri › 100 fon başkanı 1.5 trilyon dolarla yatırıma geliyor haberi

Körfez başta olmak üzere birçok ülkenin yatırım fonları 29-30 Nisanda İstanbulda buluşuyor. Aralarında Katar Devlet Başkanı Al Thaninin de bulunduğu 1.5 trilyon dolar büyüklüğe sahip 100 fonun başkanı Türkiyede yatırım fırsatlarını değerlendirecek.

Kaan Zenginli

Türkiye etrafında yaşanan kaos ortamına rağmen yabancı yatırımcıların gözdesi olmaya devam ediyor. Son 10 yılda gösterilen ekonomik başarının yanında hükümetin yatırımcılara sunduğu teşvik paketleri ve güven ortamı yabancı yatırımcıları Türkiyeye çekiyor.

Bu yıl 2ncisi düzenlenecek olan Uluslararası Yatırımcılar Zirvesi 2015te de bu net bir şekilde görülüyor. Başta Körfez ülkeleri olmak üzere dünyanın bir çok yerinden dev yatırım fonları Türkiyede yatırım imkanlarını araştırmak ve işbirlikleri kurmak için İstanbula geliyor. 29-30 Nisan tarihleri arasında gerçekleşecek zirveye katılan fonların toplam büyüklüğü 1.5 trilyon doları buluyor.

Katılımcılar arasında Katar Yatırım Otoritesi ve Devlet Başkanı  Abdullah Al Thani, Riyad Group Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdurrahman Abdullah Al Zamil gibi 100 fon yöneticisi yer alıyor.

Ortadoğu Ekonomi Platformu, İstanbul Yatırım Derneği ve Hashim Property & Investment tarafından düzenlenen organizasyonda ağırlıklı olarak gayrimenkul, enerji ve teknoloji yatırımları ele alınacak.  Zirvenin organizatörlerinden İstanbul Yatırım Derneği Başkanı Mehmet Ulusoy, Türkiyenin ekonomisinin sorgulandığı bir ortamda bu zirvenin gerçekleşmesinin önemine değinerek, katılımın bu denli yüksek olduğu ve katılımcıların bu kadar istekli olduğu bir zirvenin bu sorgulara en güzel cevap olduğunu belirtti.

Güvenli liman Türkiye

Türkiyenin uzun yıllardır güvenli liman pozisyonunu koruduğunu belirten Ulusoy  “Körfezden dev fonları Türkiyede yatırımcılarla buluşturacağız. Yeni işbirliklerine imza atacaklar. Enerji, gayrimenkul ve teknoloji gündemdeki konular. Geçen yıla göre katılım daha fazla. Çünkü yabancı yatırımcılar Türkiyeye uzun soluklu bakıyor. Seçim veya anlık gelişen süreçleri dikkate almıyorlar” diye konuştu.

 

2 DEV ANLAŞMAYA İMZA ATILACAK

Mehmet Ulusoy  zirve sonrası ikili görüşmelerin yapılacağını da belirterek “O gün 2 dev anlaşmaya imza atılacak. Katar Telecom, Katar İnvestment Holding ve Riyad Group gibi dev fonlar Türkiyede yeni yatırım ve iş birliklerini açıklayacaklar” diye konuştu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlunun da katılması beklenen zirvede birçok Türk bakan da yer alacak. Zirve hakkında www.yatirimzirvesi.comdan bilgi alınabilir.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024