Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2478 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   13 Nisan 2015 - 05:59

Yüzen Ütopya inşa ettiler

Büyüt
Küçült
Yüzen Ütopya inşa
Dünya Haberleri › Yüzen Ütopya inşa ettiler haberi

Doğa aşığı çift 23 yıldır denizin üzerine inşa ettikleri ütopyalarında yaşıyor. 12 platform üzerine kurulu yüzen kasabalarında, tarım ve hayvancılık yapıyor, elektrik üretiyor, bağımsız bir hayat sürüyorlar.

Kanadalı Wayne Adams ile Catherine King dünyanın en özgür, en mutlu çifti. Kanadanın batısındaki Britanya Kolumbiyasında bulunan Torfio sahilinde kendilerine 23 yıl önce yüzen krallık kuran çiftin hayatı pek çok kişiyi kıskandıracak nitelikte. Sahile paralel 12 platform üzerine ev, seralar, hayvan barınakları inşa eden çift, dış dünyadan bağımsız yaşıyor. Seralarında yetiştirdikleri sebze meyveleri yiyen, arıtma tesisinden gelen suyu kullanan Adams ve King elektriği güneş panellerinden üretiyor. İki çocuğu olan çiftin yaşam alanı tamamen doğal. Ahşap evlerine, platform üzerinde yeşillendirdikleri patika yoldan gidiliyor, bahçelerindeki çiçekler dört mevsim solmuyor.

Kendi mutluluğunuzu inşa edin

Meyve ağaçları, kuzuları, tavukları var. Evlerinden neredeyse hiç çıkmayan Adams ve King, “Buradan daha iyi bir tatil cenneti henüz göremedik” diyor. Wayne Adams, 1980lede Kanada Parlamentosunda milletvekilliği yaptığı sırada çevrecilikle ilgilenmeye başladığını, ardından kendi ütopyasını inşa etmeye karar verdiğini söylüyor. Eşi de kendisi gibi çevre aktivisti aynı zamanda sanatçı. Onların kendileri ve çocukları için yarattığı ütopya iki doğa aşığının bir araya geldiğinde dünyanın ne kadar güzelleşebileceğinin canlı bir kanıtı. Tofino Time gazetesine verdikleri röportajın ardından seslerini dünyaya duyuran çift, “Mutlu olmak için aradığınız her şey doğada var. Tek yapmanız gereken kendi hayallerinizi bir an önce inşa etmek. Biz ütopyamızı bir platform üzerinde kurduk, zamanla büyüttük” açıklamasını yaptı.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024