Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1513 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   24 Nisan 2015 - 12:10

Yunanistan için kader günü

Büyüt
Küçült
Yunanistan için kader

Yunanistan, AB liderleri ile kader görüşmesini bugün yapacak.        

Euro bölgesi maliye bakanları bugün Rigada toplanarak, Yunanistanın reformlar konusunda ne kadar mesafe aldığını değerlendirecek. Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı Valdis Dombrovskis, müzakerelerde çok sınırlı ilerleme kaydedildiğini ve Yunanistanın mali durumundan endişe ettiğini belirtmişti.

ANLAŞMASI ŞART  

Yunanistanın Avrupa Birliği ve Uluslararası Para Fonundan (IMF) aldığı toplam 240 milyar euro mali yardım paketinde kalan 7.2 milyar euroyu alabilmesi için reformlar konusunda uzlaşması gerekiyor.

Yatırımcılar uzlaşı olmazsa Yunanistanın borçlarını ödeyecek parasının kalmayacağından ve euro bölgesinden çıkmak zorunda kalacağından endişe ediyor.

MERKELDEN KRİTİK UYARI

Yunanistanın nakit kaynaklarının tükenmemesi için her şey yapılmalı.

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Yunanistanın kreditörleriyle yürüttüğü ekonomik reformlar karşılığı mali yardım alma müzakerelerinde, sonuca ulaşmadan önce nakit kaynaklarının tükenmemesi için her şeyin yapılması gerektiğini söyledi.

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras ile dün Avrupa Birliği zirvesi sırasında görüşen Merkel, görüşmeyi yapıcı olarak niteleyerek, içeriği konusunda açıklama yapamayacağını söyledi.

Merkel, Yunanistanın kreditörleriyle anlaşmaya varmadan önce parasının tükenmesi ihtimalinin ne kadar yüksek olduğu hakkındaki soruya, Bunun gerçekleşmemesi için her şey yapılmalı dedi.

Çipras ise gazetecilere müzakerelerde belirgin ilerleme kaydedildiğini ifade ederek, Uzun yol kat ettik dedi.

Yunan başbakanı müzakereler hakkında iyimser olduğunu ve ülkesinin mali yardım almasına imkan verecek ekonomik reform programı üzerinde tarafların anlaşmaya yaklaştığını ifade etti. Yunan bir yetkili ise Yunanistanın daha önce öngörülenden daha düşük bütçe fazlası hedefi dahil olmak üzere bazı konular hakkında Merkel ile ortak noktaya yaklaşıldığını belirtti.

YETKİLİLER UZLAŞMANIN UZAK OLDUĞUNU SÖYLÜYOR

Buna karşılık AB yetkilileri, Yunanistan ile istihdam piyasası, emeklilik sistemi, vergilendirme ve kamu maliyesi konusunda derin görüş ayrılıklarının devam ettiğini ve bağlayıcı, ayrıntılı bir anlaşmadan henüz uzak olunduğunu belirtiyorlar.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024