Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 3423 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   31 Ocak 2015 - 13:46

Yunanistan acil Parise

Büyüt
Küçült
Yunanistan acil

Maliye Bakanı bugün Parise hareket ederken Varufakisin dün Eurogroup Başkanı Jeroen Dijsselbloem ile soğuk geçen basın toplantısının ardından Parise acele olarak giderek dikkat çekti.



Yunanistan Maliye Bakanı Yanis Varufakisin pazartesi günü Parise giderek Yunanistanın borçlarıyla ilgili olarak hükümetin yeni programını ABli yetkililere açıklaması bekleniyordu. Fakat bu görüşme bilinmeyen bir nedenle bugüne gününe alındı. Yunan Maliye Bakanı dün Yunanistanda Eurogroup ile bir görüşme yapmıştı. 



Yunanistan Maliye Bakanı Varufakis (sağdaki)

DÜN NE OLMUŞTU


Yunanistanda Pazar günkü genel seçimlerle iktidara gelen koalisyon hükümeti ile AB arasında beklenen kriz dün patladı. Yunan Maliye Bakanı Yanis Varufakis,  Eurogroup Başkanı  Jeroen Dijsselbloem ile görüşmesinden sonra Troykayı (Avrupa Merkez Bankası-AB Komisyonu-IMF) istemiyoruz. Troyka Avrupa aleyhtarı mantığı olan yapısı çürük bir heyettir dedi. Bunun üzerine Dijsselbloem, Varufakisin kulağına eğilerek Troykayı şimdi öldürdün diye fısıldadı. Yunan bakan vay be alaycı bir ünlemle yanıt verdi. Dijsselbloem, Yunanistanın borcu için bir Avrupa zirvesi yapılmasına talebini  Avrupada borç için zirve vardır. Adı Eurogroupdur diyerek reddetti. Görüşmeden ayrılırken kızgın görünen ve Varufakis ile soğuk bir tokalaşlmadan sonra hızla ayrılan Dijsselbloem Avrupa, yükümlülüklerini yerine getirmesi halinde Yunanistana destek olmaya niyetli. Tek taraflı adımlar iki tarafa da yardımcı değildir. Geriye, Yunan hükümetinin kararlarını vermesi bizim de tavrımı belirlememiz kalıyor diye konuştu. Varufakis ise Biz önce Yunan halkına sonra da Avrupadaki ortaklarımıza garanti veririz.Devletin devamlılığı vardır ama ekonomik krizin de devamını kabul etmeyeceğiz dedi.  (Yorgo KIRBAKİ/ATİNA)





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024