Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1739 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   22 Nisan 2015 - 12:22

Yemene yapılan hava operasyonu sona erdi!

Büyüt
Küçült
Yemene yapılan hava operasyonu sona

Yemene Husilere yönelik hava operasyonunun sona erdiği açıklandı. 

El Arabianın haberine göre; Suudi Arabistanın Yemene düzenlediği Kararlılık Fırtınası sona erdi. Yeni operasyonun ismi ise Umudun Tesisi

S. ARABİSTANDAN KARA HAREKATI SİNYALİ

Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz Al Suudun, Kara Kuvvetlerine bağlı Ulusal Muhafız Birliklerinin, Yemene yönelik Kararlılık Fırtınası operasyonuna katılması yönünde kararname çıkardığı belirtildi.

Suudi Arabistan resmi ajansı SPAda yer alan habere göre Kral Selman, Kara Kuvvetlerinin en güçlü kollarından biri olan Ulusal Muhafız Birliklerinin, Yemende Husi Ensarullah hareketine karşı başlatılan operasyona katılmasını içeren kararname yayımladı.

SPAya konuşan Ulusal Muhafızlar Bakanı Mitib Bin Abdulaziz, Kral Selmanın emrine uyduklarını ve hazırlıklarını tamamladıklarını söyledi. Ulusal Muhafızlar Birimi, Suudi Arabistan ordusunda ayrı bir güç olarak yer alıyor. 100 bin askerden oluşan güç, ülkenin en donanımlı savaş gücü olarak tanınmakla birlikte ayrı bir bakanlığa sahip.

Bakan Mitib, Ulusal Muhafızlar Biriminin henüz operasyona başlayıp başlamadığı hakkında bilgi vermedi. Ensarullah hareketinin, başkent Sananın ardından Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi tarafından geçici merkez ilan edilen Adene doğru harekete geçip, kentteki bazı stratejik noktaların denetimini ele geçirmesi üzerine Hadi yönetimi, Arap Birliği ve uluslararası topluma, acil askeri müdahale çağrısı yapmış, Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon, 26 Martta Husilere yönelik hava harekatına başlamıştı.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024