Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2057 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   21 Mart 2015 - 12:58

Yemende ölü sayısı 146ya yükseldi

Büyüt
Küçült
Yemende ölü sayısı 146ya
Yemenin başkenti Sanada iki camiye cuma namazı sırasında düzenlenen intihar saldırılarında ölenlerin sayısının 146ya yükseldiği belirtildi.

Sağlık Bakanlığı kaynaklarından alınan bilgiye göre, intihar saldırılarında ölenlerin sayısı 146ya yükseldi. Yaralıların bazılarının durumunun ağır olması nedeniyle ölü sayısının artmasından endişe edildiği bildirildi.

Yaralıların tedavisinde hastanelerin yetersiz kaldığı belirtilirken, hayatını kaybedenlerin cesetlerinin hastane koridorlarında bulunduğu gözlemlendi.

Cesetler teşhis edilemiyor

Öte yandan, bazı cesetlerin teşhis edilemediği için hastanelerde bekletildiği ifade edildi.

Et-Thevra Hastanesi de 6 yaralının tedavisi sürerken, 6sı çocuk 10 kişinin cenazesinin teşhis edilmeyi beklediği aktarıldı.

El-Cumhuri Hastanesi de de benzer manzaralar görülürken, 12 yaralının tedavisinin sürdüğü ve hastanede şu ana dek 15 kişinin cesedinin teşhis edilmeyi beklediği kaydedildi.

Hastanelerde yaralıların yakınlarının endişeli bekleyişleri sürerken, bazı vatandaşların yakınlarını aradıkları ve ceset teşhis etmek için hastanelere geldiği görüldü.

Bir yakınını intihar saldırısında kaybeden Muhammed el-Cüneyd, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Saldırılar ülkenin içinde bulunduğu krizin bir sonucu. Güvenlik ve emniyeti olmayan ülkede halk, artık camilerde bile öldürülüyor dedi.

Saldırıda bir yakının ağır yaralandığını ifade eden Semir Haşim ise Yapılan bu eylemin dinde herhangi bir yeri yok. Ama ne yazık ki teröristler bunu din adına yaptıklarını iddia ediyor şeklinde konuştu.

Başkent Sanada Husi Ensarullah Hareketi taraftarlarının yoğunlukta olduğu iki camiye cuma namazı sırasında düzenlenen intihar saldırılarında 350 kişi de yaralanmıştı.

Anadolu





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024