Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2485 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   05 Nisan 2015 - 06:02

Yemende 5 ülkenin vatandaşları tahliye edildi

Büyüt
Küçült
Yemende 5 ülkenin vatandaşları tahliye
Dünya Haberleri › Yemende 5 ülkenin vatandaşları tahliye edildi haberi Suudi Arabistan öncülüğünde başlatılan Kararlılık Fırtınası operasyonu sözcüsü Tuğgeneral Ahmed Asiri, şu ana 5 ülkenin vatandaşlarının ülkeden tahliyesinin tamamlandığını söyledi.
Asiri, Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da düzenlediği basın toplantısında, tahliye işlemlerinin koalisyon güçleriyle işbirliği içinde gerçekleştiğini belirterek, "Şu ana kadar Rusya, Hindistan, Endonezya, Pakistan ve Cezayir vatandaşlarının tahliyesi tamamlandı, Mısır, Çin, Cibuti, Sudan vatandaşları ile BM Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) ve Kızılay mensupları da yarın tahliye edilecek" dedi.   İnsani faaliyetin askeri operasyonun bir parçası olduğunu hatırlatan Asiri, tahliye çalışmasının hızlanması için koalisyon komutanlığınca bir komite tahsis edildiğini ancak Husi Ensarullah hareketinin tahliye çalışmasına engel olduğunu savundu.   Asiri, güneydeki Aden kentinin, Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi'ye bağlı Halk Direniş Komiteleri tarafından kontrol altında tutulduğunu, Husilerin ise kontrol alanlarının sınırlı olduğunu söyledi.   Öte yandan Uluslararası Kızılhaç Komitesi, yaptığı yazılı açıklamada, Yemen'de çatışan taraflara, operasyonlarını durdurma, yardımların ihtiyaç sahiplerine ulaşması için kara, hava ve deniz yollarının açılması çağrısında bulundu.   Yemen'de, Husilerin başkent Sana'nın yanı sıra bazı kentleri ele geçirmesi üzerine Cumhurbaşkanı Hadi, Aden'i geçici merkez ilan etmiş ve bazı ülkeler, diplomatik temsilciliklerinin faaliyetlerini burada sürdüreceğini açıklamıştı. Bu gelişmelerden sonra Husiler Aden'e doğru harekete geçip, kentteki bazı stratejik noktaların denetimini ele geçirmiş, bunun üzerine Hadi yönetiminin Arap Birliği ve uluslararası topluma, acil askeri müdahale çağrısı yapmasıyla Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon, 26 Mart'ta "Kararlılık Fırtınası" adıyla hava harekatına başlamıştı.



E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024