Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2209 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   27 Mart 2015 - 06:21

Yardımcı pilot uçağı kasten düşürdü

Büyüt
Küçült
Yardımcı pilot uçağı kasten
Dünya Haberleri › Yardımcı pilot uçağı kasten düşürdü haberi

İspanyadan kalktıktan sonra 150 kişiyle birlikte Fransız Alplerine çakılan uçağın sır perdesi aralanıyor. Marsilya Başsavcısı Brice Robin çakılan uçağı yardımcı pilotun kasten düşürmüş olabileceğini söyledi.

İspanyanın Barselona kentinden Almanyanın Düsseldorf kentine giderken Fransanın güneyindeki Digne bölgesinde 150 yolcu ve mürettebatla Alplere düşerek parçalanan GermanWings uçağının düşme nedeni açıklandı. Bulunan iki karakutudan elden edilen bilgilere göre uçak düşerken kaptan pilotun kokpit dışında olduğu ortaya çıktı. 

Ölüm anında 2. pilot etkisi

Marsilya Başsavcısı Brice Robin, incelenen karakutulardan sonra Airbus A320 tipi uçağın 28 yaşındaki yardımcı pilot tarafından kasten düşürüldüğünü söyledi. Savcı, uçağın dağa çarpmadan önceki 8 dakikalık inişinin yardımcı pilotun kontrolünde gerçekleştiğini bildirdi.

‘Kaptan pilot kapıyı kırmaya çalıştı

İlk bulgulara göre, yardımcı pilot, kaptan pilot dışarı çıktığında kapıyı kilitledi ve kasıtlı olarak kapıyı açmadı. Savcı, uçağın 8 dakikalık inişi sırasında hızının arttığını, bunun da ancak pilot kontrolünde gerçekleşebileceğini söyledi. İddialara göre kokpite dönmek isteyen pilot kapıya önce hafifçe, karşılık alamayınca daha sert şekilde vurduğu belirtildi.

Tek kelime etmedi

Kayıtlara göre kaptan pilot daha sonra kapıyı kırmaya çalıştı. Bu sırada kokpitte bulunan yardımcı pilot herhangi bir karşılık vermedi. Savcılığa göre yardımcı pilot 8 dakika boyunca hayattaydı ve rahat nefes alabiliyordu. Ancak Marsilyadaki hava kontrol biriminin hiçbir çağrısına cevap vermedi. Marsilya savcılığı, ellerindeki bulgular ışığında şu an için olayın bir terörist saldırı olmadığı görüşünde.

1.5 hektarlık alanda arama

Enkazında kurbanların cenazelerini arama çalışmaları üç günden beri devam ediyor. Deniz seviyesinden 1500 metre yükseklikte bulunan ve sarp arazide yaklaşık 1.5 hektar (15 bin metrekare) alana yayılan enkazda arama çalışmalarını adli tıp uzmanları ve tırmanma tecrübesi olan polislerden oluşan bir ekip yürütüyor.  İrtifa kaybederek yüksek bir hızla çakıldığı tahmin edilen uçağın enkazı paramparça olmuş durumda. Bugüne kadarki birçok uçak kazasının aksine, etrafa saçılan parçaların bir uçak enkazına ait olduğunu belli edecek şekilde kuyruk, kanat ya da gövdeye ait büyük bir kalıntı yok. En büyük parça yaklaşık 3 metre büyüklüğünde.

KURBAN YAKINLARI ENKAZ ALANINDA

Kazada hayatını kaybedenlerin aileleri ve yakınları Barcelona ve Düsseldorftan kalkan iki uçakla kaza bölgesine getirildi. Otobüslerle havaalanından alınan ailere Fransa polisi eşlik etti. Gelen ailelerden DNA testi için kan örnekleri alınacağı belirtildi.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024