Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2121 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   17 Haziran 2015 - 20:14

WhatsApp kullanıcılarına ceza şoku

Büyüt
Küçült
WhatsApp kullanıcılarına ceza
Dünya Haberleri › WhatsApp kullanıcılarına ceza şoku haberi

Birleşik Arap Emirliklerindeki bir mahkemenin verdiği emsal teşkil eden kararın ardından WhatsAppta argo içerik kullanan kişilere para cezasının yolu açıldı.

Birleşik Arap Emirlikleri de (BAE) alınan bir kararın ardından WhatsApp gibi mesajlaşma uygulamalarında argo tabirler kullanan kişilere 45 bin sterline (180 bin TL) kadar para cezası verilebilecek. Bu kuralı ihlal eden mobil cihaz kullanıcılarının hapis cezasına çarptırılabileceği belirtiliyor. Ülkeyi ziyaret eden turistleri de  kapsayan yasağa uymayan kişilerin sınır dışı edileceğinin altı çiziliyor. Ülkede görülen bir davada hakim, meslektaşına WhatsApp üzerinden küfür eden adamı 43,569 sterlin para cezasına çarptırdı. 
Emsal teşkil eden karar, ülkede bu alanda atılan ilk adım değil. Geçtiğimiz aylarda BAE yetkilileri argo anlama gelecek emojilerin bu platformlar üzerinden gönderilmesinin suç kapsamında algılanacağı uyarısında bulunmuştu. (ntv)



E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024