Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 3604 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   26 Aralık 2014 - 10:21

Votkadaki fiyat artışı Putini kızdırdı

Büyüt
Küçült
Votkadaki fiyat artışı Putini

Putin, artan votka fiyatlarının halkı sahte ve güvenli olmayan içki satın almaya yönlendirdiğini ve bunun ciddi bir sağlık riski oluşturduğunu belirtti. Devletin yarım litre votka için belirlediği asgari fiyat 1 yılda %30 artarak 220 rubleye (yaklaşık 10 lira) çıkmıştı. Fiyat artışının nedeni yaklaşık %10u bulan yıllık enflasyon.

Düşen petrol fiyatları ve Batının yaptırımları ile birlikte rublenin ciddi değer kaybı yaşamasıyla Rusya, 1998den sonraki en ciddi ekonomik krizini yaşıyor. Votka erken ölümlere sebep oluyor Rusyada diğer ülkelere kıyasla fazla olan votka tüketiminin, erken ölümlere sebebiyet verdiği belirtiliyor. Ülkede geçen yıl yapılan bir araştırmaya göre, Rus erkeklerin dörtte biri, 50li yaşlarına gelmeden ölüyor.

Aynı araştırmaya göre Rusların %30u düzenli olarak votka tüketiyor. Yetişkin Rus erkeklerinin bir yılda ortalama 8 litre votka tükettiği tahmin ediliyor. Araştırmalara ev yapımı votkalar dahil edilemediği için net sayıya ulaşmak zor. Resmi rakamlara göre ülkede 5 milyon alkolik bulunuyor. Ülkede aşırı alkol tüketimiyle mücadele etmek için son yıllarda alkol satış saatlerine ve reklamlarına sınırlama getirilmişti.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024