Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2231 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   02 Nisan 2015 - 11:19

Ürdün Suriye sınırını kapadı

Büyüt
Küçült
Ürdün Suriye sınırını

Ürdün İçişleri Bakanı Hüseyin el-Mecali, yaptığı yazılı açıklamada, Suriyede yaşanan şiddet olaylarının artması üzerine Cabir Sınır Kapısının, tedbir amaçlı geçici bir süreliğine kapatıldığını belirtti.

Sınır geçici olarak yolcu ve kargo taşımacılığına kapatılmıştır ifadesini kullanan Mecali, söz konusu kararın, vatandaşlarının can güvenliğini sağlamak amacıyla alındığını kaydetti.

Suriye ile 375 kilometre sınırı olan Ürdünü komşusuna bağlayan Cabir ve Deran sınır kapıları bulunuyor. Deran Kapısı, 2013 yılı başından bu yana kapalı tutuluyor.

SINIRIN SURÄ°YEDEKÄ° TARAFI MUHALÄ°FLERÄ°N ELÄ°NDE

Suriyedeki muhalif Güney Cephesine bağlı birlikler, Dera kentinin güneyinde yer alan Ürdün sınırındaki Nasib (Ürdün tarafında Cabir) Sınır Kapısını kontrol altına aldığını duyurdu.

Güney Cephesinden yapılan yazılı açıklamada, sınır kapısının, Esad rejimi güçleri ile yoğun çatışmalardan sonra ele geçirildiği belirtildi.

Bölgedeki yerel aktivistlerden İbrahim Hariri de, Anadolu Ajansına yaptığı açıklamada, Cepheye bağlı birliklerin sınır kapısının denetimini sağladığını söyledi.

Sınır çevresinde muhalif birliklerle Esad güçleri arasında çatışmaların sürdüğünü aktaran İbrahim, muhaliflerin, Suriye devrimi bayrağını sınır kapısına astığını kaydetti.

AA





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
Ä°sim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DÄ°ÄžER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024