Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2392 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   16 Haziran 2015 - 06:09

UNESCOda Güvenli Liman Türkiye sergisi açıldı

Büyüt
Küçült
UNESCOda Güvenli Liman Türkiye sergisi
Dünya Haberleri › UNESCOda Güvenli Liman Türkiye sergisi açıldı haberi

Birleşmiş Milletler Bilim, Kültür ve Eğitim Örgütünde (UNESCO) Güvenli Liman Türkiye sergisi açıldı.

AA

Sergi, Anadoluda Osmanlı İmparatorluğu un ve son asırda da Türkiye Cumhuriyeti in kapılarını baskı ve zulümden kaçan topluluklara açarak, onları koruyup himaye edişlerinin tarihini görsel olarak anlatıyor.

UNESCO merkezinde açılan Güvenli Liman Türkiye sergisinin açılışına UNESCO Genel Direktörü Irina Bokova, Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Büyükelçi Ali Kemal Aydın ve Türkiye in UNESCO Nezdinde Daimi Temsilcisi Büyükelçi Hüseyin Avni Botsalı katıldı.

 

Sergide göç hikayelerine yer verilen halklar arasında 14. yüzyıldan 20. yüzyıla kadar Avrupa ın çeşitli bölgelerindeki baskılardan kaçarak Osmanlıya sığınan Yahudiler, Ahıska Türkleri, Bulgaristan, Kosova, Bosna Hersek, Afganistan, Makedonyadan gelenler, İran-Irak Savaşı, Körfez Savaşı nedeniyle Türkiyeye sığınanlar ve Suriyedeki iç savaş yüzünden 2011den bu yana Türkiyeye sığınan Suriyeliler bulunuyor.

Güvenli Liman Türkiye sergisi, Washington, New York, Ottava, Brüksel ve Cenevrede de daha önce açılmıştı. Sergi, 19 Hazirana kadar gezilebilecek.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024