Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2741 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   09 Nisan 2015 - 06:13

Türkmenler Esadı püskürttü

Büyüt
Küçült
Türkmenler Esadı
Dünya Haberleri › Türkmenler Esadı püskürttü haberi Suriyedeki İdlib kentinin muhaliflerin eline geçmesiyle Türkmen köylerine saldırılarını artıran Esad güçlerinin kara harekatı geri püskürtüldü.

Esad rejimine bağlı güçler, Türkiye sınırı yakınındaki Türkmenlerin yaşadığı Suriyenin Lazkiye kentindeki Bayırbucak bölgesine yönelik üç gün önce başlattığı saldırılarına ara vermeden devam ediyor. İdlibin Nusra liderliğindeki Fetih Ordusunun eline geçmesi sonrasında bölge genelinde saldırılarını artıran rejim güçleri; tank, havan topları ve yer yer varil bombasıyla saldırdığı Türkmen köylerine bu defa da karadan girmeyi denedi, ancak muhalifler tarafından geri püskürtüldü. Suriye Türkleri Derneği yetkililerinin verdiği bilgilere göre, rejim güçleri Türkmen köylerine başlattığı saldırılarını Salı gecesi yoğunlaştırdı. Rejim birlikleri, havan ve füzeyle saldırdığı bölgeye karadan ilerlemeye çalıştı ancak muhalifler, kara harekatını püskürttü. Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, rejim güçleri, gece saatlerinden itibaren Bayırbucak Türkmen bölgesi Türkmen Dağı mevkisine ağır silahlarla saldırı başlattı.

Stratejik ilçe için...

Saldırıların Acısuyu ve Kızıldağ bölgelerinde yoğunlaştığı, muhaliflerle bölgede çatışmalar yaşandığı kaydedildi. Muhalif kaynaklar, rejiminin, bölgede stratejik öneme sahip İdlibin Cisr-el Şugur ilçesini kaybetmemek için ilçeye yakın Türkmen köylerini ele geçirmeye çalıştığını öne sürdü. Bölgedeki patlama sesleri Hatayın Yayladağı ilçesinde, sınıra yakın mahallelerden de duyuluyor. 

DEAŞ bomba yüklü araçla saldırdı

Terör örgütü DEAŞ, Halepin kuzeyinde Şam Cephesine ait karargahlara bomba yüklü araçlarla intihar saldırıları düzenledi. Saldırılarda 38 kişi öldü, 15 kişi yaralandı. Şam Cephesi basın sorumlularından Salih Anadani, DEAŞın, Halepin kuzeyinde Azez ilçesi yakınlarındaki Horan Klis bölgesinde yer alan Şam Cephesi karargahına bomba yüklü araçla saldırı düzenlediğini belirtti. Anadani, bu saldırıda 30 kişinin öldüğünü söyledi. Mari ilçesindeki karargaha da DEAŞın bomba yüklü araçla intihar saldırısı düzenlediğini söyleyen Anadani, 2si üst düzey komutan 8 muhalifin öldüğünü ve 15ten fazla sivilin yaralandığını belirtti. Mari ilçesindeki saldırıda büyük hasar meydana geldiğini belirten Anadani, “Esad güçlerine saldırmayan DEAŞ muhaliflere saldırıyor” dedi.

Esad karşıtı imama Londrada suikast

Suriyeli, Esad karşıtı bir imamın İngilterenin başkenti Londrada arabasında vurularak öldürüldüğü bildirildi. Ölen kişinin daha önce Londrada bir camide imamlık yapan Suriye doğumlu Abdul Hadi Arwani olduğu belirtildi. Times gazetesi, Arwaninin Suriye rejim lideri Beşşar Esada muhalif olduğuna dikkati çekerek, ismini vermeyen bir kaynağın “camide yaşanan bir anlaşmazlıktan dolayı cinayetin işlenmiş olabileceği”şeklindeki görüşüne yer verdi. Daily Mail de 6 çocuk babası 48 yaşındaki Arwaninin Londranın batısındaki An-Noor Camisinin eski imamı olduğunu aktardı ve “Sokakta gün ortasında işlenen bu cinayetle ilgili Suriye rejiminden şüpheleniliyor” yorumunu yaptı.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024