Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2271 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   08 Nisan 2015 - 14:18

Türklerin Danimarkada ehliyet skandalı!

Büyüt
Küçült
Türklerin Danimarkada ehliyet

Trafik Dairesinden Komiser Erik Mather, ehliyet sınavına giren Türklerin dil sorunu nedeniyle teori sınavında tercüman kullanıldığını, sorulara verilen yanlış cevapların ise tercüman tarafından düzeltilerek şahısların sınavı geçmelerinin sağlandığını söyledi.

İPTAL EDİLECEK

Erik Mather hile ile ehliyet alan Türklerin ehliyetlerinin iptal edileceğini belirterek Ülkenin çeşitli bölgelerinden Türkler ehliyet sınavına kendi bölgelerinde değil de Slagelseden girince dikkat çektiler. Yaptığımız soruşturma ve takip sonrasında nedeninin, tercümanla yapılan anlaşma olduğunu anladık.

Sınava girenler soruları yanlış yanıtlasa bile tercüman doğru yanıtlamışlar gibi bize aktarıyordu. Durumu anlayınca tercümanı mahkemeye sevk ettik. 20 gün şartlı hapis cezası verildi. Tercüman aynı zamanda, belediye, okul, polis işbirliğinde görevliydi. Tercümanlık belgesi ve görevi elinden alındı. Kayıtlar incelenecek ve hile ile ehliyet alanların da ehliyetleri iptal edilecek dedi.

Daha önce de sınavda hile yapan 9 kişinin ehliyeti iptal edilmişti. Dil bilmeyen 9 kişinin sınavda 25 soruya verdikleri cevapların tıpa tıp aynı olması nedeniyle inceleme yapan polis, 9uncu şahsın ehliyeti olduğunu ve diğer 8 kişiye yardım ettiğini tespit etmişti.

DHA






E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024