Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2013 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   16 Haziran 2015 - 06:09

Türkiye yine kucak açtı

Büyüt
Küçült
Türkiye yine kucak
Dünya Haberleri › Türkiye yine kucak açtı haberi

PYD ve DEAŞın çatıştığı Suriyenin kuzeyindeki Tel Abyad ilçesinden kaçan Suriyeliler, Akçakale Sınır Kapısının hemen yanında tel örgüler kaldırılarak açılan koridordan Türkiyeye geçmeye devam ediyor.

Şeyhmus Çakan

Çatışmaların yoğunlaşması üzerine göçün artacağını söyleyen yetkililer, bu konudaki hazırlıkların devam ettiğini söyledi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nureddin Nebati sınırda, “Tel Abyadda içler acısı bir durum var. Orada bulunanlar akın akın geliyor. Pazar günü gelen 4 bin kişiyle sayı 18 bine çıktı. AFAD ve Akçakale Kaymakamlığı ihtiyaçlarını karşılıyor. Gelenlerin tamamı Arap. Çok az sayıda Kürt ve Türkmen aileler de var. Genelde akrabalarının yanına yerleşiyorlar. Ancak kalanlar da AFADın kamplarına yerleştiriliyor. Kamplarda yer açıldıkça sınırda bekleyenleri peyderpey almaya devam edeceğiz” açıklamasında bulundu. Nebatinin açıkladığı 18 bin rakamına pazartesi günü gelenler dahil değil. Yeni gelen sığınmacıların kayıt işlemlerinin tamamlanmasıyla sayı 18 bini aşacak. 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024