Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2066 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   26 Nisan 2015 - 06:27

Türkiye Nepal için harekete geçti

Büyüt
Küçült
Türkiye Nepal için harekete
Dünya Haberleri › Türkiye Nepal için harekete geçti haberi

Depremin vurduğu Nepal için AFAD, AKUT ve Kızılay seferber oldu.

AJANSLAR

Türkiyeden de AFADın 30, UMKE in de 10 kişilik ekibiyle hareket edeceği açıklandı. BMye bağlı UNDAC ekibinin yolda olduğu, Nepale ulaştığında daha sağlıklı bilgiler geleceği belirtiliyor. AKUT olarak 40 kişiden oluşan bir ekip hazırlandık ve durumu BM ve AFADa bildirdik. Medikal ağırlıklı 15 kişilik ekibimiz, Nepal için THY uçağı ile bölgeye hareket etmek için yola çıktı. Gelecek haberler doğrultusunda operasyonel ağırlıklı ikinci bir ekibimiz daha Nepale hareket edecek.

AKUT NEPALE GİDİYOR

Arama Kurtarma Derneği (AKUT), Nepalde meydana gelen depremde görev almak üzere 40 kişiden oluşan bir ekip hazırladı.

AKUT an yapılan yazılı açıklamada, Nepalde meydana gelen 7.9 şiddetindeki depremin ardından Nepal hükümetinin uluslararası yardım çağrısı yaptığı hatırlatıldı.

Yardım çağrısının hem insani hem de arama kurtarma faaliyetlerini kapsadığı vurgulanan açıklamada, depremde binden fazla kişinin öldüğü, bin 700 kişinin yaralandığı ancak kayıp ve yaralı sayısının da artabileceğinin belirtildiği vurgulandı.

Açıklamada, yapılan yardım çağrısı üzerine Almanya ve Polonyadan arama kurtarma ekiplerinin yola çıktığının öğrenildiği bildirilerek, şunlar kaydedildi: Türkiyeden de AFADın 30, UMKE in de 10 kişilik ekibiyle hareket edeceği açıklandı. BMye bağlı UNDAC ekibinin yolda olduğu, Nepale ulaştığında daha sağlıklı bilgiler geleceği belirtiliyor. AKUT olarak 40 kişiden oluşan bir ekip hazırlandık ve durumu BM ve AFADa bildirdik. Medikal ağırlıklı 15 kişilik ekibimiz, Nepal için THY uçağı ile bölgeye hareket etmek için yola çıktı. Gelecek haberler doğrultusunda operasyonel ağırlıklı ikinci bir ekibimiz daha Nepale hareket edecek.

 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024