Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2451 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   18 Mart 2015 - 18:27

Tunusta müzeye kanlı saldırı

Büyüt
Küçült
Tunusta müzeye kanlı
Dünya Haberleri › Tunusta müzeye kanlı saldırı haberi Tunusta Başbakan Habib Sid, başkentte müzeye düzenlenen silahlı baskında 17si turist 19 kişinin öldüğünü açıkladı. Sid, iki saldırganın düzenlenen operasyonla öldürüldüğünü, operasyonda ayrıca bir polisin hayatını kaybettiğini belirtti.
BaÅŸbakan Habib Sid, rehine operasyonunun sona ermesinin ardından düzenlediÄŸi basın toplantısında saldırganların müzeye asker üniformasıyla girdiklerini ve kimliklerinin henüz belirlenemediÄŸini ifade etti.   Tunus BaÅŸbakanı, teröre karşı mücadelenin uzun soluklu bir mücadele olduÄŸunu vurgulayarak tüm parti ve sivil toplum kuruluÅŸlarına bu süreçte ülkedeki istikrarın korunması için hükümete destek olma çaÄŸrısı yaptı.    Sid, siyasi geçiÅŸ döneminde önemli ilerlemeler saÄŸladıklarını ve bir çok kiÅŸinin Tunus'u yolundan çevirmek için fırsat kolladığını belirterek halktan güvenlik güçlerinin yanında olmalarını istedi.   Habib Sid, ordu ve polis güçlerinin imkanlarının geliÅŸtirilmesi gerektiÄŸini de söyledi.   İçiÅŸleri Bakanlığı Sözcüsü Ali Aruni, daha önce yaptığı açıklamada meclis binası yakınındaki Bardo Milli Müzesi'ne saldırı düzenleyip biri Tunus vatandaşı, yedisi yabancı turist sekiz kiÅŸiyi öldüren iki saldırganın düzenlenen operasyonla öldürüldüğünü açıklamıştı.   Aruni, operasyonda bir polisin hayatını kaybettiÄŸini, tüm rehinelerin ise kurtarıldığını duyurdu.   Meclis binasıyla aynı yerleÅŸkede   Tunus devlet radyosunun haberine göre, kimliÄŸi henüz tespit edilemeyen silahlı üç kiÅŸi Tunus meclis binasının olduÄŸu yerleÅŸkeye silahlı baskın düzenlemiÅŸti. Meclis binası yanındaki Bardo Milli Müzesi'ne düzenlenen saldırıda çoÄŸu yabancı ülke vatandaşı olan sekiz kiÅŸi hayatını kaybetmiÅŸti.   Saldırıyı düzenleyen kiÅŸiler müzenin içinde bazı sivilleri rehin almıştı, güvenlik güçleri saldırganların girdiÄŸi müzeyi kuÅŸatmıştı.   Henüz üstlenen yok   Saldırıyı henüz üstlenen olmadı.    Bölgede bulunan Al Jazeera muhabiri Hafız Mureybeh, silahlı kiÅŸilerin önce parlamento binasına girmeye çalıştığını, bunu baÅŸaramayınca parlamento ile aynı yerleÅŸke içerisinde bulunan müzeye saldırdığını söyledi. Saldırganlar müze içerisinde çok sayıda turisti rehin tutuyor. Parlamento binası boÅŸaltıldı. 'Terörle mücadele' ekipleri müzenin etrafını sarmış durumda. Ä°lk saldırıda bazı askerlerin de yaralandığı ifade edildi. Bu arada müze içinden zaman zaman silah sesleri geliyor. Saldırganlar askeri elbise giyiyordu.   Kaynak: Al Jazeera ve Reuters  

*





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
Ä°sim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DÄ°ÄžER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024