Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2211 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   19 Mart 2015 - 06:11

Tunusta kanlı saldırı

Büyüt
Küçült
Tunusta kanlı
Dünya Haberleri › Tunusta kanlı saldırı haberi

Kalaşnikof silahlarla Bardo Müzesini basan iki saldırgan, 17si turist, biri sivil, diğeri de güvenlik görevlisi 19 kişiyi öldürdü.

Tunusta içinde müzenin de bulunduğu parlamento yerleşkesine saldırı gerçekleştiren silahlı saldırganlar 17si turist 19 kişiyi öldürdü, birçok turisti ise rehin aldı. İki saldırgan polisin operasyonunda öldürülürken, bir polis de olaylar sırasında yaşamını yitirdi. Tunus Parlamentosunda terör karşıtı yasaların görüşüldüğü sırada 2 kişi tarafından, parlamentonun binasının bulunduğu yerleşkeye saldırı gerçekleştirildi. Parlamentonun saldırının ardından boşaltıldığı kaydedilirken, parlamento binasının yanındaki Bardo Müzesinde bulunan turistlerin rehin alındığı bildirildi.

 

Tunus İçişleri Bakanlığı, öldürülen turistlerden 17sinin yabancı uyruklu 1inin ise Tunuslu olduğunu açıkladı. Öldürülen turistler arasında ,İngiltere, İtalya, İspanya ve Fransa vatandaşlarının olduğu belirtildi. Saldırganlar tarafından rehin alınan bazı turistler kaçmayı başarırken rehin alınan turistler polis operasyonuyla kurtarıldı, 5 kişi olduğu belirtilen saldırganlardan ikisi ölü ele geçirildi.

 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024