Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2136 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   21 Haziran 2015 - 02:09

Tunus Libya Konsolosluğunu kapattı

Büyüt
Küçült
Tunus Libya Konsolosluğunu
Dünya Haberleri › Tunus Libya Konsolosluğunu kapattı haberi

Tunus Dışişleri Bakanı Et-Tayyib el-Bekkuş, ülkesinin Libyanın başkenti Trablusta bulunan konsolosluğunun kapatıldığını açıkladı.

AA

Tunus Dışişleri Bakanı Et-Tayyib el-Bekkuş, Uveyna Askeri Havaalanı da düzenlediği basın toplantısında, Trablus aki konsolosluğumuzun kapatılmasına karar verdik dedi. 

Libyada milisleri kontrol edebilen yönetim hakim olana kadar konsolosluğun kapalı kalacağını belirten Bekkuş, Libya yönetiminin Tunuslu diplomatları koruyamaması ve konsolosluk çalışanlarımızın kaçırılmasının ardından bu yönde karar aldık. Libyadaki mevcut durumun diplomatların bu ülkede kalmasına elverişli değil. Tunuslu diplomatları tehlikeye atamazdık  diye konuştu.   

Bekkuş ayrıca, Dışişleri Bakanlığı olarak Libyada yaşayan Tunuslulara ülkelerine dönmeleri çağrısı yapacaklarını ifade etti. 

Diplomatlar Tunus a

Öte yandan, Trablus aki Tunus Konsolosluğu da görevli diplomatlardan 23ü, Uveyna Askeri Havaalanı a ulaştı. Söz konusu diplomatlardan 6sının geçen hafta kaçırılan konsolosluk çalışanı olduğu kaydedildi.

Bekkuş, konuya ilişkin yaptığı açıklamada ise Kaçırılan diplomatların serbest bırakılması Tunus ile Trablus aki yönetim arasında gerçekleştirilen müzakereler çerçevesinde sağlandı. Libya yönetimi, diplomatları kaçıran milislerle iletişime geçti ve yapılması gerekeni yaptı şeklinde konuştu.

Konsolusluklarına yapılan baskınının nedeni olarak gösterilen Tunus a tutuklu bulunan Fecr-i Libya Kuvvetleri liderlerinden Velid el-Kuleybin teslim edilmesine ilişkin soruya Bekkuş, Bu olayda takas söz konusu değil. Kuleybin serbest bırakılıp bırakılmadığını bilmiyorum. Mesele bizimle alakalı değil. Libya ve Tunus adaleti arasında daha önce varılan anlaşmalarla alakalı cevabını verdi.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024