Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1972 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   11 Haziran 2015 - 06:29

Tim Hunttan Nobellik öneri!

Büyüt
Küçült
Tim Hunttan Nobellik
Dünya Haberleri › Tim Hunttan Nobellik öneri! haberi

Nobel ödüllü Tim Hunt Laboratuvarlar kadınlara yasaklansın. Çünkü aşırı duygusal ve eleştiriye kapalılar dedi. Öneri tartışmalara neden oldu.

Nobel ödüllü ünlü bilim adamı Tim Huntın kadınlara yönelik açıklaması büyük yankı buldu.  2001 yılında Nobel Fizyoloji veya Tıp Ödülünü Paul Nurse ve Leland H. Hartwell ile birlikte kazanan İngiliz biyokimyacısı, bilim laboratuvarların kadınlara yasaklanması gerektiğini söyledi. Güney Korede katıldığı bir konferansta konuşma yapan Hunt “Kadın ile erkeğin aynı laboratuvarda çalışmasını doğru bulmuyorum. Kadınlar, erkeğin dikkatini dağıtıyor” açıklaması yaptı.

Kadınlar hemen ağlıyor

Hunt “Kadın erkeğe aşık oluyor ya da erkek kadına aşık oluyor. Ama erkek kadınla tartıştığı zaman kadın hemen ağlıyor ve bu laboratuvar ortamını olumsuz etkiliyor” dedi. Bilim çevreleri ise 72 yaşındaki Huntı cinsiyetçi bulup özür dilemesini istedi. Hunt, ise dürüst davrandığını söyledi.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024