Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2601 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   13 Temmuz 2016 - 13:01

Theresa May bugün başbakanlık görevini devralıyor

Büyüt
Küçült
Theresa May bugün başbakanlık görevini

Birleşik Krallıkta 23 Haziranda gerçekleştirilen ve Avrupa Birliğinden ayrılıp ayrılmamanın sorulduğu referandumda ayrılma taraftarları üstün gelmiş ve Cameronun da yürüttüğü ABde kal kampanyası başarısızlıkla sonuçlanmıştı. Referandumda beklediğini alamayan David Cameron istifa kararı alarak AB ile müzakere sürecini bir ayrılık taraftarının yürütmesinin daha doğru olacağını duyurmuştu.

Cameronun istifasını ve Muhafazakar Parti liderliğini bırakacağını açıklamasının ardından partiden Enerji Bakanı Andrea Leadsom ve İçişleri Bakanı Theresa Mayin isimleri öne çıktı. Enerji Bakanı Andrea Leadsomun yeterli destek almadığını düşünerek adaylıktan çekilmesiyle İngilterenin yeni Başbakanın Theresa May olacağı netleşti.

İKİNCİ KADIN BAŞBAKAN OLACAK

Theresa May, David Cameronun istifasını bugün Kraliçe II. Elizabethe sunmasıyla ülkenin ikinci kadın başbakanı olacak. Son günlerde en çok konuşulan isimlerden biri haline gelen Theresa May de, Brexit referandumunda ABde kal kampanyası yürütüyordu. Bununla birlikte May, referandum sonuçları sonrası Brexit brexitir. Gerekli işlemleri yerine getirerek ABden ayrılacağız açıklamasını yapmıştı. Margaret Thatcher ülkenin ilk ve en uzun görev yapan kadın başbakanı olma unvanını elinde bulunduruyor.

Theresa May kimdir?

1977 yılında Oxford Üniversitesi Coğrafya bölümünden mezun olan Theresa May, siyasete atılmadan önce 1977-1983 yılları arasında İngiltere Merkez Bankasında çalıştı. 1986 yılında Merton Belediyesinde Belediye Meclis üyeliğine seçilerek siyasete giriş yapan May, 1997 yılında Muhafazakar Partiden Maidenhead milletvekili olarak parlamentoya girdi. Siyasi kariyeri sırasında Eğitim Bakanı olarak da görev yapan Theresa May, 2010 yılından beri İçişleri Bakanlığı görevini sürdürüyor.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024