Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1978 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   15 Mayıs 2015 - 22:22

Terminal filmi gerçek oldu

Büyüt
Küçült
Terminal filmi gerçek
Dünya Haberleri › Terminal filmi gerçek oldu haberi Dubai Havaalanında mahsur kalan Filistinli Wael El-Sahlee (41) ve ailesi Nisan ayından beri perişan oldu.
star.com.tr Dubai Havaalanı'nda mahsur kalan Filistinli Wael El-Sahlee (41) ve dokuz yaşındaki oğlu Montasser Nisan ayından beri perişan oldu.    Wael El-Sahlee'nin başına gelenler Tom Hanks'in başrollerini oynadığı ve konusu da vize talebinin reddetmesiyle havaalanında mülteci olarak yaşamaya başlayan bir adamın hikayesini anlatan Terminal filmini çağrıştırıyor. Dubai'den Ürdün'e gitmek isteyen baba oğul 15 gündür mahsur kalmış durumda. El-Sahlee ve oğlu dün (Perşembe) sınır dışı edilene kadar havaalanında yaşamak zorunda kaldı. 

 

Middle East Eye'ın geçtiği haberde gerçekte Suriye'deki Yermük Kampı'nda mülteci olan  Wael El-Sahlee Ürdün'de indiğinde giriş izninin olup olmadığından habersizdi. Ürdün'e giriş izni verilmeyen El-Sahlee Ürdün makamlarıyla temasa geçti ama sonuç alamadı. Amman'dan bir kaynağa göre yetkililer baba ve oğluna giriş izni vermişti ama durum tersini gösterdi. Çarşamba günü Middle East Eye'a verdiği açıklamada El-Sahlee, Suriye'ye geri gönderilmekten çok korktuğunu söyledi. BM ajansına sözcülük yapan Chris Gunness, Ürdünlü makamların Filistinli mültecileri Suriye'ye geri göndermeyeceğini dile getirdi. Yermük Kampı'nda yaptığı yardımlardan dolayı Suriye rejimi tarafından teröristlere yardım etmekle suçlanan El-Sahlee, sadece insanı yardımlarda bulunduğunu söyledi.     Filistin'deki zor hayat şartlarından dolayı 2012 yılında ailesiyle Suriye'de bulunan BM gözetimindeki Yermük Mülteci kampına gitti. İki buçuk yıl burada yaşayan aile buradaki gıda ve sağlık sorunlarından dolayı Ürdün'e gitmeye karar verdi. 30 Nisan'da karısı, iki kızı ve oğlu Montasser ile Ürdün'e gitmek üzere Sudan gittiler. Ürdün'e vardıklarında işler tersine gitmeye başladı. Ürdün'ün izin vermemesi nedeniyle aile uçağa bindirilip Dubai'ye gönderildi. 15 gün boyunca Dubai havaalanında mahsur kalan aile Birleşik Arap Emirlikleri ve diğer Arap ülkelerine yapılan vize başvuruları reddedildi.  Dubai yetkilileri onları Suriye'ye geri göndermekle tehdit etti.   Dün Ürdün'ün izin talebinin onaylanması üzerine El-Sahlee ve ailesi mahsur kaldıkları Dubai havaalanından kurtuldu. 15 günlük esareti biten El-Sahlee "Nisan ayından beri yıkanamadık ve kıyafetlerimizi değiştiremedik. Çoğunlukla Hintliler ve Bangladeşli olan yolcular bize çikolata ve bisküvi verdi. Geceleri aşırı gürültüden uyuyamadık. Her şeyden öte çocuklarımın böyle bir durum yaşamasına çok üzüldüm" dedi. 



E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024