Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2011 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   14 Haziran 2015 - 05:38

Telabyad boşaldı

Büyüt
Küçült
Telabyad
Dünya Haberleri › Telabyad boşaldı haberi

Koalisyon uçaklarının bombardımanı nedeniyle ev ve iş yerlerini terketmek zorunda kalan iki bine yakın Suriyeli, Akçakale Sınır Kapısına dayandı. Göçe zorlanan Araplardan boşalan Talabyada ise Kobaniden getirilen Kürtler yerleştirildi.

SuriyeNİN Türkiye sınırındaki Telabyad halkı, çatışmalar ve koalisyon uçaklarının bombardımanı nedeniyle ev ve işyerlerini terk ederek, Akçakale Sınır Kapısına akın etti.  Tel örgü önünde toplanan iki bine yakın Suriyeli, Türkiye geçiş yapmak istiyor. Sınır hattında ise Türk askeri ise geniş güvenlik tedbirleri alarak, Suriyelilerin ülkeye kaçak girişini önlemeye çalışıyor. Sınırdaki yığılma Şanlıurfanın Akçakale ilçesindeki sınıra yakın evlerden çıplak gözle izleniyor. Evlerinin çatı ve balkonlarına çıkan vatandaşlar, Suriyelilerin bekleyişini merakla izliyor.

Yerlerine 8700 Kürt gerildi

Bu arada Koalisyon güçlerinin ait uçakların  Tel Abyada yönelik bombardımanı devam ederken, göçe zorlanan Suriyeli Arapların yerine Kobaniden getirilen 6000 ve Kuzey Iraktan getirilen 2700 Kürtün yerleştirildiği öğrenildi.

Türkmenler teşekkür etti

Öte yandan Türkmenler Türkiyeye yardımları için teşekkür etti. Bayır Bucak Türkmenlerinin oluşturduğu İkinci Sahil Tümeni Komutanı Beşar Molla, “Dört yıldır rejime karşı savaşıyoruz. Savaşımıza devam edeceğiz. Bugüne kadar Türkiyenin yardımları ile ayakta kaldık. Türkiye halkı ve  devletinin, Suriye ve Türkmenler için yaptıklarına minnettarız” dedi.

Erdoğanın tepkisi üzerine Washingtondan açıklama

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanın koalisyon güçlerinin Suriyenin kuzeyindeki bombardımanı sonucunda PYD ve YPGnin önünü açması nedeniyle eleştirdiği Washingtondan açıklama geldi. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Jeff Rathke “Sahada neler olduğu konusunda daha fazla bilgi almaya çalışıyoruz. PYDnin, rakip Kürt siyasi partilere tehditlerini de içeren insan hakları raporları hakkında kaygılarımızı ilettik. Hava saldırılarımız DEAŞa odaklanmıştır, başka bir amacı bulunmamaktadır. Bu noktayı açıkça belirtmek istiyorum” dedi.

 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024