Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2172 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   21 Nisan 2015 - 13:48

Taliban ve IŞİD birbirlerine karşı cihat ilan etti!

Büyüt
Küçült
Taliban ve IŞİD birbirlerine karşı cihat ilan

Helmand Emniyet Müdürü Nabi Can Mulahel, terör örgütü IŞİDin kentin bazı bölümlerinde faaliyet gösterdiğini belirterek ellerinde Taliban ve IŞİDin karşılıklı cihat ilan ettiğine yönelik belgelerin bulunduğunu açıkladı.

Talibanın, hazırladığı yazıda, IŞİDin Müslüman olmadığını ifade ederek onlara karşı cihat yapılması gerektiği çağrısında bulunduğunu söyleyen Mulahel, IŞİDin de İslamdan çıkan Talibana karşı cihat ilan ettiğini bildirilerle halka duyurduğunu belirtti.

Afgan güvenlik yetkililerinden alınan bilgiye göre, IŞİD, hükümetin kontrolü sağlayamadığı bölgelerde faaliyetlerini sürdürüyor ve militanlarına eğitim veriyor.
Helmand kentinin Keceki ilçesinin Emniyet Amiri Feyzullah Ahonzade, ilçenin Zamen Daver bölgesinde yabancı IŞİD üyelerinin bulunduğunu ve bunların eski Taliban militanlarına eğitim, silah ve para verdiğini kaydetti.

Gazne kentinin Vali Yardımcısı Muhammed Ali Ahmadi de IŞİDin kentin beş bölgesinde faaliyet gösterdiğini belirterek bu terör örgütünün komutanlarının Arap olduğunu ifade etti. Ahmadi, IŞİDin maddi imkanlarını kullanarak eski Taliban militanlarını ve gençleri kendine çektiğini söyledi.

Afgan yönetimini ve NATOyu bilgilendirdiklerini anlatan Ahmadi, her ikisinin de kaygılarını ve uyarılarını dikkate almadığını savundu.

Afganistanda IŞİDin varlığı, yaklaşık 6 ay önce, Helmand kentinde Taliban ve IŞİD arasında çıkan çatışmanın ardından ortaya çıkmıştı. Helmand yetkilileri, yüzleri kapalı ve siyah bayraklar taşıyan militanların kentin kırsal bölgelerinde Taliban ile çatıştığını duyurmuştu.

Terör örgütü IŞİDin 18 Nisanda düzenlediği intihar saldırısında 38 kişi hayatını kaybetmişti.

AA
 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
Ä°sim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DÄ°ÄžER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024