Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 3142 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   26 Aralık 2014 - 18:16

Suudi Arabistanda kadın sürücüler terör mahkemesinde

Büyüt
Küçült
Suudi Arabistanda kadın sürücüler terör

Hürriyette yer alan habere göre, kadınların araç kullanmasının yasak olduğu Suudi Arabistanda direksiyonun başına geçmek istedikleri için tutuklanan iki kadının davası özel terörizm mahkemesine aktarıldı. AFP ve APye konuşan kaynaklara göre Doğu Eyaletinin El-Ahsa kentinde görülen davanın ardından kadınların terörizm mahkemesine sevk edilmesine karar verildi.

Loujain Hathloul (25), komşu Birleşik Arap Emirliklerinden (BAE) gelip Suudi Arabistana girmek istediği 1 Aralıktan bu yana gözaltında. Fransız edebiyatı mezunu olan genç kadın , sürücü ehliyeti almış olduğu Birleşik Arap Emirliklerinden Suudi Arabistana araçla geçmek isterken sosyal medya üzerinden gelişmeleri an ve an aktarmıştı. Ancak sınır muhafızları ülkeye girişine izin vermezken pasaportuna el koymuştu. Geceyi soğukta aracında geçirmek zorunda kalan Loujain Hathloul, ertesi gün ise tutuklanmıştı.

DESTEĞE GİTTİĞİNDE TUTUKLANDI

Suudi Arabistan, kadınların araç kullanmalarına izin verilmeyen dünyanın tek ülkesi. Hathloula destek olmak için sınıra gelen BAEden gazeteci Maysaa Alamoui de tutuklanmıştı. Aktivistler, iki kadına yönelik suçlamalarla ilgili ayrıntı vermezken, suçlamaların kadınların araç kullanmasından ziyade sosyal medyadaki aktiviteleri üzerine yoğunlaştığını söylediler. Hathloulun Twitterda 228 bin takipçisi bulunuyor. Alamoudi ise 131 bin takipçiye sahip ve Suudi Arabistanda kadınlara sürücülük yasağıyla ilgili YouTubeda bir program yayınlamıştı. Suudi yetkililer, iki kadının durumunu konu eden bir web sitesini de bloke etmişti.

İNTERNET DÜŞMANI

Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü, bu yıl Suudi Arabistanı, sansür ve takip nedeniyle internet düşmanı 19 ülke arasında saymıştı. Suudi İçişleri Bakanlığı ise sosyal uyumu bertaraf etmek isteyen herkese karşı önlemleri sert bir şekilde uygulayacağını belirtmişti.
 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024