Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1996 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   14 Nisan 2015 - 11:59

Suudi Arabistan ve İran arasında şimdi de cinsel taciz krizi çıktı

Büyüt
Küçült
Suudi Arabistan ve İran arasında şimdi de cinsel taciz krizi

Mart ayında umre için Suudi Arabistana giden iki gencin cinsel tacize uğradığını öne süren Tahran, suçlular cezalandırılana kadar umre uçuşlarını askıya aldı.

Yemende Husilerle, Devlet Başkanı Abdurabbu Mansur Hadi arasındaki iktidar savaşı nedeniyle karşı karşıya gelen Suudi Arabistan ve İran arasındaki siyasi gerilim, cinsel taciz skandalıyla had safhaya çıktı.

İran hükümeti, Mart ayında umre için Suudi Arabistana giden İranlı 14 ve 15 yaşındaki iki erkek çocuğun, Cidde Havaalanında Suudi polisler tarafından cinsel tacize uğradığı iddiasına dayanarak, umre seferlerini ve uçuşlarını askıya aldı.

Sınır polisinin, çocukları üst araması bahanesiyle ailelerinden ayrı bir ortama alarak tacizde bulunduğu ileri sürülmüştü.

İran Dışişleri Bakanlığı da Suudi Arabistanın Tahran maslahatgüzrını bakanlığa çağırarak nota vermişti. Suudi yetkililerin, tacizle suçlanan iki polisi gözaltına aldığını açıklayan İran İslami İrşad ve Kültür Bakanı Ali Cenneti, taciz uyguladığı iddia edilen görevliler yargılanıp cezalandırılana kadar uçuşların yapılmayacağını söyledi.

Cenneti, İran Devlet Televizyonuna yaptığı açıklamada, Suudi yetkililerle diplomatik kanallar aracılığıyla konuştuk. Gözaltındaki kişileri cezalandırma sözü verdiler. Hatta onları idam edeceklerini bile söylediler ama şu ana kadar hiçbir şey yapılmadı diye konuştu. İranlı bakan, İranlı birçok önde gelen din adamının durumla ilgili endişelerini dile getirdi ve onlara göre Suudi yetkililer genel olarak umreye gidenlere karşı uygunsuz davranışlar sergiliyor ifadelerini kullandı.

Ali Cenneti, Ne olduğunu düşünürsek İranlıların şerefi zedelendi ve kamunun bir talebi oluştu diye ekledi. İranın tepkisi hükümet düzeyinde sınırlı kalmadı. Başkent Tahrandaki Suudi Arabistan Büyükelçiliği önünde hafta sonunda toplanan yüzlerce kişi, yaşandığı iddia edilen cinsel taciz olayını protesto etti. Eylem sırasında İran polisi, elçilik etrafında güvenlik kordonu oluşturdu. İranlı protestocular, Suudi diplomatlara karşı Ülkemizden defolun sloganları attı. Suudi Arabistanın liderliğindeki Arap koalisyonu, Yemende İran destekli Husilerin ilerleyişini durdurmak üzere hava operasyonu başlatmıştı.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024