Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1826 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   03 Nisan 2015 - 13:48

Sürücüsüz araç ABDyi baştan sona katetti

Büyüt
Küçült
Sürücüsüz araç ABDyi baştan sona

ABDde, San Francisco-New York arasını kateden sürücüsüz otomobile, yaklaşık 5 bin 500 kilometrelik güzergahta sadece 2 kez müdahale edildi.

Haberin Videosu Sürücüsüz araç ABD´yi baştan sona katettistartFlvPlayer_PostaV2(divFlvPlayer29155,29155,201504,29155-283730.jpg,1, 0,Sürücüsüz araç ABDyi baştan sona katetti);

Dünya genelinde 33 ülkede faaliyet gösteren Delphi Automotiveden yapılan açıklamaya göre, lazer sensörleri, kameralar ve radarlarla donatılmış Audi Q5 model sürücüsüz araç, 5 bin 500 kilometrelik yolu katetti.


Delphi Automotive mühendisleri tarafından tasarlanan araçta, 9 gün süren yolculukta 2 kez sürücü müdahalesine ihtiyaç duyuldu. Müdahalelerden ilki, trafiğin yol bakım çalışması nedeniyle yoğunlaştığı, ikinci ise aracın otomatik sürüş sisteminin kalabalık olan sol şeride geçmeyi seçmediği anlarda yaşandı.

Sürücüsüz araç bunların dışında kavşakları, köprüleri ve otobanları sorunsuz katetti.

Delphi Automotivein Teknoloji Müdürü Jeff Owens, sürücüsüz bir aracın ilk kez ABDnin bir kıyısından diğerine geçtiğini belirterek, Aracımız yolculuk boyunca olağanüstü bir performans göstererek, beklentilerimizi aştı. Bu yolculuktan elde ettiğimiz bilgiler, sahip olduğumuz güvenlik ürünlerini en iyi seviyeye getirmemize ve gelecekte üreteceğimiz ürünlerin gelişimine katkıda bulunacak ifadesini kullandı.

AA





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024