Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2516 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   16 Haziran 2015 - 06:09

Suriyeli muhaliflerden PYD isyanı: Etnik temizligi durdurun

Büyüt
Küçült
Suriyeli muhaliflerden PYD isyanı: Etnik temizligi
Dünya Haberleri › Suriyeli muhaliflerden PYD isyanı: Etnik temizligi durdurun haberi

Suriyeli muhalif gruplar, PYDnin uluslararası koalisyonun desteğiyle Hasekenin batı kesimleri ile Rakkanın Tel Abyad bölgesinde etnik temizlik yaptığını söyledi.

Suriyede Rakkanın Tel Abyad bölgesinde uluslararası koalisyonun hava desteğiyle PYDye bağlı YPG güçlerinin DEAŞ militanlarına karşı ilerleyişini sürdüğü haberleri gelmeye devam ederken Suriyeli muhalif gruplar,  YPG güçlerinin, uluslararası koalisyonun desteğiyle Hasekenin batı kesimleri ile Rakkanın Tel Abyad bölgesinde ‘etnik ve mezhepsel temizlik yaptığı uyarısında bulundu.

Aralarında Ahraruş-Şam, Ceyşul-İslam, Ceyşus-Sünne, Cephe Şamiyye, Fevcul Evvel, Şam Kolordusunun gibi büyük grupların da  olduğu 15 muhalif hareketin yayımladığı ortak yazılı açıklamada, “YPG güçlerinin, koalisyonun hava desteğiyle, Tel Abyaddaki Türkmen ve Sünni Arap köylerine saldırılar düzenlediği ve saldırılar sebebiyle halkın köylerini terk etmek zorunda bırakıldığı” ifade edildi. Açıklamada, söz konusu saldırının başta terör örgütü PKKnın yer aldığı, bölgesel ve uluslararası güçler tarafından desteklenen gruplarca düzenlendiğine işaret edilerek, “Saldırı, bahsedilen grupların üzerinde çalıştığı ‘bölme planının bir parçası niteliğindedir. PYD, bölgenin ve Suriyenin geleceğini felakete sürüklemektedir” denildi.

Muhalif grupların, “PYDnin Uluslararası Ceza Mahkemesi ve Cenevre Sözleşmesinde sivillerin hakları hususunda yer alan maddeleri ihlal eder nitelikte işlediği suçlar karşısında uluslararası toplumun sessizliğini kınadığı” açıklamada “Esad rejimiyle işbirliği halinde bu suçları işleyen örgüt, uluslararası yasalara göre terör örgütüdür” ifadelerine yer verildi. Açıklamada ayrıca terör örgütü DEAŞın de söz konusu kampanyada etkin bir rol oynadığı kaydedildi.  





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024