Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2076 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   23 Haziran 2015 - 06:35

Suriyeli Kürtler: PYD tek güç olmak istiyor

Büyüt
Küçült
Suriyeli Kürtler: PYD tek güç olmak
Dünya Haberleri › Suriyeli Kürtler: PYD tek güç olmak istiyor haberi

Suriyenin Tel Abyad ve Haseke bölgelerinde etnik temizlik ve demografik düzenleme yaptığı ortaya çıkan PYD için bir eleştiri de Suriyeli Kürtlerden geldi. PKKyla hareket eden PYDnin amacı tek güç olmak.

Suriyede Tel Abyadı koalisyonun ve Suriyeli muhaliflerin desteğiyle ele geçiren ancak bölgede demografik düzenleme ve etnik temizlik yaptığı iddialarıyla büyük tepki çeken  PKKnın Suriye uzantısı PYDye bir eleştiri de Suriyeli Kürtlerden geldi. Suriye Kürt İlerici Demokrat Partisi (PDPKS) İstanbul Yöneticisi Ahmet Kasim, Demokratik Birlik Partisinin (PYD) Rojavada kendisinden başka siyasi bir güç istemediğini söyledi. Rudawın haberine göre 1957 yılında Osman Sebri, Cigerxwin, Nureddin Zaza, Hemid Derviş gibi Kürt şahsiyetlerinin öncülüğünde kurulan PDPKS, Pazar günü İstanbulda 58. yıl dönümünü kutladı. Kutlamanın açılış konuşmasını yapan PDPKS Politbüro üyesi Salih Derviş, “Biz partiyi kurduğumuzda Kürtlerle ilgili herhangi bir çalışma yürütecek başka bir Kürt partisi yoktu. O yüzden çeşitli sıkıntılar yaşayarak bu günlere kadar geldik” dedi. PDPKS İstanbul Yöneticisi Ahmet Kasim ise, PYDnin Rojavada kendisinden başka siyasi bir güç istemediğini vurgulayarak, “PYD, Rojavada kendisinden başka Kürt partilerine tahammül etmiyor.  Durum öyle gösteriyor ki bundan sonra Rojavada yönetim onların elinden olacak. Kendi siyasetlerini insanlara kabul ettirecekler. Diğer Kürt partileri buna ortak olmayacaktır. Sivil yönetim PYDnin gölgesinde kalacak” açıklamasında bulundu. PYDnin bölgedeki diğer partileri yok etmek istediğini belirten Kasım,  “PYDnin diğer Kürt partileriyle ilişkisi taktik boyutunda. Onlar sadece PKKnin belirlediği strateji üzerinden hareket ederler” ifadelerini kullandı.

Bayırbucak Türkmenlerine rejim saldırısı

Suriyede, Esad rejimine bağlı birlikler, Bayırbucak Türkmen Bölgesine saldırı düzenledi. Saldırılarda yaralanan 2 Suriyeli Hatayda tedavi altına alındı. Alınan bilgiye göre, rejim güçleri, Lazkiye kırsalında yer alan muhaliflerin kontrolündeki Bayırbucak Türkmen Bölgesine gece saatlerinden itibaren havan, füze ve tank atışıyla saldırı başlattı. Murtlu, Kızıldağ, Göğdağ, Gebelli ve Kepir köyleri ile çevrelerinin hedef alındığı saldırılar sabah saatlerine kadar aralıklarla sürdü. Patlama sesleri Suriye sınırında yer alan Hatayın Yayladağı ilçesinden de duyuldu. Bu arada, Suriyedeki bazı bölgelerde rejim güçlerinin gençleri askere almak yerine silahlandırıp yaşadığı bölgeyi savunmasını isteyeceği belirtildi. Öte yandan, Suriyedeki iç savaş nedeniyle farklı kentlerden Türkiyeye göç ederek Osmaniyeye yerleşen bir grup Türkmen, ‘Suriye Türkmen Kalkınma Partisi adıyla siyasi parti kurdu.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024