Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1819 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   17 Mayıs 2015 - 06:06

Suriye helikopterini vurduk

Büyüt
Küçült
Suriye helikopterini
Dünya Haberleri › Suriye helikopterini vurduk haberi

Türk F-16ları, sınırımızı 7 mil ihlal eden Suriye helikopterini düşürdü. Başbakan Davutoğlu, Angajman kuralları açık. Umarım ders almışlardır mesajı verdi.

Türkiye-Suriye sınırı, dün yine sıcak saatlere sahne oldu. Saat 14.00 sıralarında Hatayın Altınözü, Defne ve Yayladağı ilçelerinde Suriye sınırına doÄŸru giden Türk savaÅŸ uçakları iki füze fırlattı. Görgü tanıkları, füzelerle vurulan hava aracının 3 parçaya bölünerek Suriye tarafına düştüğü bilgisini verdi. Adanadan kalkan ve Suriye sınırında devriye görevini yapan Türk savaÅŸ uçaklarının angajman kurallarını ihlal eden bir hava aracını vurduÄŸu bilgisi haber merkezlerine ulaÅŸtı. Bu sırada Suriye Devlet Televizyonu, Türk uçaklarının Suriyeye ait insansız hava aracını düşürdüğünü duyurdu. Hükümet kanadından ilk açıklama Milli Savunma Bakanı Ä°smet Yılmazdan geldi. Yılmaz, “Cilvegözünde 14.04 sıralarında 5 dakika süreyle 7 mil sınırı ihlal eden bir Suriye helikopteri düşürülmüştür. Hakkıyla görevini yapan Silahlı Kuvvetlerimizi tebrik ediyor, hepsinin gözlerinden öpüyorum” dedi.

Kim olursa olsun vurulur   

BaÅŸbakan Ahmet DavutoÄŸlu ilk deÄŸerlendirmeyi Star tvde yaptı. DavutoÄŸlu “Hava Kuvvetleri Komutanımızla bizzat konuÅŸtuk. Ä°lk anda puslu hava olduÄŸu için Suriye hava aracı olarak tespit ediliyor, daha sonra helikopter olduÄŸu anlaşılıyor. Türk sınırını ihlal edince önce uyarılıyor. Ä°hlal devam edince de verdiÄŸimiz talimatla oluÅŸmuÅŸ angajman kuralları var. Kim olursa olsun sınırımız ihlal edilmiÅŸse kesinlikle mukabelede bulunulur. Türkiyenin kararlılığını göstermesi bakımından önemli bir husustur. Ãœmit ederim mesaj alınmıştır ve böyle bir cürete kimse kalkışmaz. Åžu ana kadar Suriyeden gelen bir tepki yok. Gösterdikleri her tepkiye karşı da kararlılıkla aynı tepkiyi gösteririz” dedi.

Üçünçü vukuat

Suriyede iç çatışmalar baÅŸladıktan sonra Suriye jetleri 20 Haziran 2012de Akdeniz üzerinde keÅŸif uçuÅŸu yapan Türk RF-4E keÅŸif uçağını; sonraki tarihlerde de Türk jetleri 16 Eylül 2013de bir Suriye helikopterini, 23 Mart 2014de MÄ°G uçağını angajman kurallarını çiÄŸnediÄŸi için vurarak düşürmüştü.  Genelkurmay BaÅŸkanlığı, dün akÅŸam “Hava sahamız Suriyeye ait bir hava aracı tarafından ihlal edildi. 2 F-16 uçağımız bölgeye yönlendirilmiÅŸ ve söz konusu hava aracına müdahale edilerek hava aracı etkisiz hale getirilmiÅŸtir. Araç Suriye topraklarına düşmüştür” açıklaması yaptı.

 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
Ä°sim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DÄ°ÄžER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024