Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2399 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   13 Mart 2015 - 12:57

Steve Jobs ve Tim Cookun sırrı yıllar sonra ortaya çıktı

Büyüt
Küçült
Steve Jobs ve Tim Cookun sırrı yıllar sonra ortaya

Dört yıl önce kansere karşı verdiği mücadeleyi kaybeden Appleın kurucu CEOsu Steve Jobsun yaşamı ve bir kez daha masaya yatırıldı.

Steve Jobsun gençliğinden itibaren hayatının dönüm noktalarını mercek altına alan Becoming Steve Jobs isimli kitap, henüz piyasaya çıkmadan Jobs ve Appleın CEOsu Tim Cook hakkında bilinmeyen bir hikayeyi de gün yüzüne çıkardı.

Tim Cook, Jony Ive, Eddy Cue, Ed Catmull, John Lasseter, ve Robert Iger gibi isimlerle yapılan görüşmelerin ışığında hazırlanan kitaba göre, 2009 yılında acilen karaciğer nakline ihtiyaç duyan Jobsa ilk yardım teklifi Tim Cooktan gelmiş.Hasta meslektaşı ile aynı kan grubuna sahip olduğunu öğrenen Cook, Jobsa karaciğerini vermek istemiş ama bu teklif Cook tarafından geri çevrilmiş.

Yazarla bir mülakat gerçekleştiren ve Ona Sağlığımın yerinde olduğunu, kontrollerimi yaptırdığımı ve karaciğerimi verdikten sonra sağlığımla ilgili bir sorun çıkmayacağını söyledim ama onu ikna edemedim ifadelerini kullanan Cook, 13 yıl boyunca beraber çalıştığı Jobs ile sadece 4 defa kavga ettiklerini ve bu tartışmanın o anlardan biri olduğunun altını çiziyor.

YAHOOYU SATIN ALMAK İSTEMİŞ

Kitapta yer alan başka bir iddiaya göre, Yahooyu satın alarak arama motoru sektörüne adım atmak için planlar yapan Jobs, uzun süre ABD merkezli teknoloji devini satın almak için uğraş vermiş, ama Cook tüm çabalarına rağmen Yahooyu Applea katmayı başaramamış.

7 yıl boyunca pankreas kanserine karşı yaşam savaşını veren Steve Jobs, 2011 yılında 56 yaşındayken hayatını kaybetti.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024