Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1786 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   22 Haziran 2015 - 08:17

Sınırda çifte oruç

Büyüt
Küçült
Sınırda çifte
Dünya Haberleri › Sınırda çifte oruç haberi

Tel Abyadı koalisyon güçlerinin hava bombardımanı sonucu DEAŞın elinden önemli bir direniş görmeden alan PKKnın Suriyedeki kolu PYDye bağlı YPG güçleri, sınır kapısını dün de açmadı.

Şeyhmus Çakan

43 derece sıcakta oruçlu halde sınırın açılmasını bekleyen YPG tarafından Türkiyeye sürülen çoğu Arap ve Türkmenler ile Kürtlereden oluşan 25 bin kişi, YPGnin sınır kapısını açmayan tutumundan endişeli. Gazetecilerle konuşmaktan ve fotoğraf vermekten özenle kaçınan Arap ve Türkmenler, basına konuşmaları halinde bir daha YPG tarafından Tel Abyada alınmayacakları endişesini taşıyor. Sınırın açılmasını Akçakale Gümrük Kapısı civarındaki parklarda ve inşaat alanlarında geçiren yaklaşık 50 kişilik grup ise, sınırın açılacağı ümidini taşıyor. Bir an önce evine dönmek isteyen Suriyelilerden Muhammed Abdullah, “Çoluk çocuğumuzla perişan olduk. Evimize dönmek istiyoruz. Ama bırakmıyorlar. Madem güvenliği sağladın, o zaman neden geçişimize izin vermiyorsunuz. Buna bir anlam veremedik” dedi. 

 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024