Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2208 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   18 Mart 2015 - 06:15

Seçim bitti, İsrailde tüm partiler zaferini ilan etti

Büyüt
Küçült
Seçim bitti, İsrailde tüm partiler zaferini ilan
Dünya Haberleri › Seçim bitti, İsrailde tüm partiler zaferini ilan etti haberi

İsrailde yaklaşık 6 milyon seçmen oy kullandı. Netanyahunun partisi Likudla Siyonist Birlik 27şer koltuk elde etti. İki parti de zaferini ilan edip sokaklara döküldü. Sağ blokun koalisyon hükümeti kuramayacağı iddia edildi.

Yaklaşık 6 milyon seçmenin bulunduğu İsrailde erken seçim kararı alınmasının ardından halk, 21 ay sonra yeniden sandık başına gitti. 11 partinin katıldığı seçimlerde, oy kullanan seçmenler, herhangi bir adaya değil 120 ismin bulunduğu parti listesine oy verdi. İsrail Merkez Seçim Komitesinden alınan nihai verilere göre,  İsraillilerin yüzde 71,8i sandık başına gitti.  

Likud 27, Siyonist Birlik 27

Sandık çıkış anketlerine göre, Binyamin Netanyahunun Likud partisinin 27 koltuk elde etmesi beklenirken, Isaac Herzog-Tzipi Livni liderliğindeki “Siyonist Birlik” de 27 koltuk sahibi olarak gözüküyor.  İsrail Kanal 10 Televizyonunun yayımladığı eçim çıkış anketleri, ülkedeki yüzde 3,25lik seçim barajını geçen partilerin meclisteki koltuk dağılımını ise şu şekilde yansıtıyor: Siyonist Birlik (27), Likud (27), Birleşik Arap Listesi (13), Yeş Atid (11), Kulanu (10), HaBayit HaYehudi (8), Şas (7), Birleşik Tora Yahudiliği (7), Yisrael Beitenu (5), Meretz (5), Yahad (0)

Netanyahu: Büyük zafer

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, seçim çıkış  anketleri sonuçlarını Likudun “galibiyeti” olarak değerlendirdi.  Netanyahu, Facebook hesabından yayımladığı mesajda, “galibiyetini” ilan ederek, “Tüm ihtimallere  rağmen, Likud büyük bir zafer kazanmıştır” dedi.

Herzog: Sağ blok çöktü

İşçi Partisi lideri İzak Herzog liderliğindeki “Siyonist Birlik” ise seçim çıkış anketlerinin yayımlanmasının ardından, “Netanyahu liderliğindeki sağ blokun çöktüğünü” iddia etti. “Siyonist Birlik”ten yapılan açıklamada, “Likud yanıltıcı olmaya devam ediyor. Sağ blok çökmüştür. Resmi  sonuçlar açıklanana kadar her şey mümkün ve yorum için oldukça erkendir.  Herzog liderliğinde bir hükümet kurmak için müzakere ekibi oluşturulmuştur” denildi. Arap partileri lideri Eymen Avde de,”Tarihi başarı elde ettik. Sağ blokun koalisyon  hükümeti kurmasının önüne geçtik” dedi.

 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024