Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2268 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   25 Mart 2015 - 15:32

S. Arabistan Yemen sınırına asker yığdı

Büyüt
Küçült
S. Arabistan Yemen sınırına asker

Suudi Arabistan, Dışişleri Bakanı Faysalın Yemende barışçıl çözüm olmazsa gerekeni yaparız açıklamasının ardından Yemen sınırına ağır silah, tank ve diğer askeri teçhizatları yığmaya başladı.

Reuterse konuşan ABDli yetkililer, Suudi Arabistanın Yemen ile sınır bölgesinde yoğunlaştırdığı askeri sevkiyatın önemli olduğunu belirtti.   Yetkililerden biri, İran destekli Şii Husilerin Yemenin güneyine ve Yemen Devlet Başkanı Abdurrabu Mansur Hadinin siyasi faaliyetlerini yürüttüğü Adene saldırmaları halinde, Hadiyi korumak amacıyla hava saldırılarına hazırlanıyor olabileceğini belirtti.   İsminin açıklanmasını istemeyen bir başka yetkili ise, ABDnin Suudi Arabistanın söz konusu sınır bölgesinde askeri teçhizatları ile alakalı istihbarat bilgisine sahip olduğunu, ancak gücün nerede konuşlandığını veya ne büyüklükte olduğu ile alakalı kesin bir bilginin bulunmadığını dile getirdi.   Suudi Arabistan Savunma Bakanı Muhammed Bin Selman Bin Abdulaziz ise, dün ülkenin Yemen sınırında konuşlanan askeri gücü ve teçhizatlarını bizzat denetlemişti.   Saldırganlığa karşı gerekli adımları atacağız   Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Suud Faysal, Pazartesi günü Yemendeki krizin barışçıl yollarla çözülmemesi halinde bölge ülkelerinin saldırganlığa karşı gerekli adımları atacağını söylemişti.   Faysal, “Yemendeki sorunun siyasi ve barışçıl yollarla çözülmesini umut ediyorum ama bu gerçekleşmezse bölge ülkeleri saldırganlığa karşı gerekli adımları atacaktır. Elimizden geldiğince Yemen Devlet Başkanı Mansur Hadiye destek vereceğiz. Bunu sadece bir tarafı savunmak için değil Yemenin istikrarını sağlamak için yapacağız” ifadelerini kullanmıştı.   Riyad ilk kez Yemendeki İran varlığına karşı bu kadar net ve sert bir ton kullanıyor. İran, Yemende Şii Husilerin 21 Eylül 2014te Sanayı ele geçirmesinin ardından hem siyasi hem de maddi ve askeri olarak harekete desteğini artırdı.   Son olarak Husiler darbe girişiminde bulunurken, İran, Yemen Devlet Başkanı Mansur Hadinin güneydeki Adene sığınması ve Cumhurbaşkanlığı koltuğundan istifasını geri çekmesine tepki göstererek Husileri siyasi anlamda desteklediğini duyurmuştu.   İranın Yemenin içişlerine müdahalesi en fazla bölgedeki en büyük rakibi Suudi Arabistanın tepkisine neden oluyor.   Kaynak: Al Jazeera



E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024