Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2208 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   16 Mart 2015 - 21:19

Rusyada Putinle ilgili komplo teorileri

Büyüt
Küçült
Rusyada Putinle ilgili komplo

Rusyada Başkan Putinin en son 5 Martta kamuoyunun önüne çıktığı, bu tarihten sonra servis edilen iki görüntü ve fotoğrafların daha eski tarihli oldukları iddiaları, en uçuğundan en makulüne pek çok iddia ve komplo teorisini tedavüle çıkardı. Putin, planlandığı gibi bugün St. Petersburgda Kırgız Cumhurbaşkanı Atambayev ile görüşüp kameraların önüne çıkarak bu teorilerden sağlığı ileilgili olanı suya düşürdü. Ancak bu iddiaların bir kısmı, gündemden düşecek gibi değil.

 

 

 

İşte turkrus.comda yer alan ve gündemden düşmeyen o iddialar:

SAĞLIK SORUNU

Putinin sağlık sorunları nedeniyle bir süredir ortada görünmediği söyleniyor. Şu sıralar Rusyayı esir alan grip salgınından Putinin de nasibini almış olabileceği belirtiliyor. Kremlin kaynakları da Putinin hafif bir rahatsızlığı olduğu iddialarını reddetmiyor ama ortada kesinlikle ciddiye alınacak bir durum olmadığını savunuyor. Bu konuda Avusturyanın önde gelen gazetelerinden Kurier, Putinin bel ağrılarının nüksettiğini ve tedavisi için Viyanadan özel doktor gittiğini yazdı. Peskov bu konudaki soruya, Yorum yapmıyoruz, konu kapandı diye sert bir yanıt verdi.

ÖZEL HAYATI YİNE GÜNDEMDE

Putinin eşinden ayrıldıktan sonra beraber yaşamaya başladığı iddia edilen eski olimpiyat şampiyonu Alina Kabayevadan çocuğu olduğu, doğumun İsviçrede yapıldığı, hatta Putinin doğuma gittiği ve bu nedenle birkaç gün ortadan kaybolduğu gibi bulvar basınının manşetlere çıkardığı habere Kremlin dalga geçerek yalanlama yapsa da, yine Batı basınında iddia geniş yer buldu.

GÖRÜŞMELER GÖRMEZDEN GELİNDİ

Başkan Putin, Kremlin resmi web sitesindeki duyurulara göre, aslında ortadan kaybolduğu iddia edilen geçen hafta boyunca pek çok görüşme yaptı. Ancak 8 Martta kadınlar ile buluşmasının aslında 5 Martta videoya çekildiği iddia edildi. Daha sonra programında banka genel müdürlerinden valilere ve Yargıtay başkanına kadar farklı isimlerle görüşmeleri ve bunların fotoğrafları servis edildi. Ancak özellikle Batı basınında her nedense bunların tamamı görmezden gelinerek Putin en son 5 Martta kamuoyunun önüne çıktı, 10 gündür kayıp haberleri sürekli tekrarlandı. Kremline yakın kaynaklar bunun Putin karşıtı propaganda savaşının parçası olduğunu düşünüyor.

 

DARBE VAR, KOLTUĞU KAYBEDEBİLİR

Putinin yokluğunu Kremlinde darbe senaryolarına bağlayanlar bile çıktı. İlk başkanlık döneminde Kremlinde Putinin ekonomi danışmanı olarak görev yapıp sonra muhalefete geçen isimlerden Andrey İllarionov, kendi kişisel bloğunda bunu yazdı. İllarionov, Yakın gelecekte Putin koltuğunu kaybedebilir. Rusya hükümetinde de büyük bir değişiklik bekleniyor diye yazdı. Bir başka analist, Kremline yakın İslami Komite adlı think thankin başkanı Geydar Cemalin Gürcü Rustavi, 2 TVsine demecini haber yapan The Daily News gazetesi, Putine bir şey olmadı ama saray darbesi ile nötralize edildi. Darbenin arkasında eski FSB şefi, şimdiki Güvenlik Konseyi Sekreteri Nikolay Patruşev var sözlerini aktardı.

NEMTSOV SUİKASTİ VE KADIROV FAKTÖRÜ

Başta muhalif Novaya Gazeta olmak üzere, medyada ve çoğunlukla internet sitelerinde ortaya atılan bir başka iddia ise, muhalif politikacı Boris Nemtsovu öldüren tetikçinin eski Çeçen özel tim mensubu olduğu iddiası, Çeçen lider Ramzan Kadirovun zanlıya Büyük bir vatansever diye sahip çıkması, ucu Kremlindeki iktidar kavgalarına uzanan bir olayı ateşliyor. İddialara göre, Putinin Kadirov ile olan yakın ilişkisinden, FSB başta olmak üzere iktidarın zirvelerinde çok sayıda rahatsız güç odağı var. Bu suikastin Kadirova yakın bir isim tarafından yapıldığının hemen ortaya atılmasıyla Putinin zor duruma düşürülmek istendiği, bu gelişmelerin sonunda Kadirova desteğini çekmek zorunda kalabileceği iddia ediliyor. Yani Nemtsov cinayetinin Putine yollanmış bir uyarı mesajı olduğunu iddia edenler var.

SARAY KAYNIYOR

Putinin birkaç gün görünmemesinin tetiklediği dedikodu kazanını Novaya Gazetadaki sütununda ironik bir dille kaleme alan ünlü muhalif yazar Dmitri Bıkov, Kremlinin üstünde helikopterler uçtuğundan Savunma Bakanı Şoygunun darbe ile yönetimi perde gerisinde ele aldığına kadar komplo teorilerinin havada uçuştuğunu yazdı. Abartılı yorumlar bir yana, Ukrayna savaşı ve ekonomik krizle birlikte, daha önce Kremlinde görülen tek sesliliğin ortadan kalktığı, Putinin bazı politikalarının eleştirildiği, sağlam iç ittifakların çatırdamaya başladığı, İgor Seçin ile Putinin arasının bozulduğu gibi saray kaynıyor yorumlarını arttıran haberler de medyaya son dönemde daha fazla yansımaya başladı. Ancak değişmeyen tek şey, Putinin halk nezdindeki desteği. Devlet şirketlerinin yaptırdığı son anketler Putinin icraatını destekleyenlerin oranının yüzde 86ya çıktığını gösterirken, Bugün seçim olsa Putine oy verecekler ise yüzde 65 ile rakipsiz başkan imajını destekliyor.

HEPSİ PROPAGANDA SAVAŞI

Bu ve benzer iddialar özellikle Batı basınında son birkaç gündür yoğunluk kazanırken, Rusyada Kremlin yanlısı medya ise, Kırımın Rusyaya katılmasının 1. yıldönümünde Kremline karşı kara propaganda savaşı yürütüldüğü ve asılsız iddialarla Putini yıpratma operasyonu için düğemeye basıldığı yorumlarını öne çıkarıyor.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024