Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2301 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   20 Haziran 2015 - 06:22

Rusya kısasa kısas istedi

Büyüt
Küçült
Rusya kısasa kısas
Dünya Haberleri › Rusya kısasa kısas istedi haberi

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, Rusyanın Avrupadaki varlıklarına el konulmasına ilişkin, Rus mahkemelerinin, yabancıların mal varlığına el konulmasına imkan sağlamasını umut ettiğini söyledi.

AA

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Rusya ın Avrupadaki varlıklarına el konulmasına ilişkin, Rus mahkemelerinin, yabancıların mal varlığına el konulmasına imkan sağlayacak karar almasını umut ettiğini söyledi. 

Rusya ın St. Petersburg kentinde düzenlenen Uluslararası Ekonomi Forumu da (SPIEF) konuşan Lavrov, el koyma işlemlerinin özellikle SPIEF in düzenlendiği sırada yapılmasına dikkati çekerek Ben komplo teorileri taraftarı değilim. Ancak bu tesadüf bile olsa, Rusya ile herhangi bir yapay engelle karşılaşmadan normal şekilde çalışmak isteyenlere karşı düzenlenmiştir dedi.

Lavrov, mal varlıklarına el konulan Rus şirketlerinin dava açmaya hazırlandığını belirterek Rusyaya karşı bu gibi davranışlar sergileyen ülkelerin devlet katılımı olan şirketlerine ait varlıklara el konulabilmesi için Rusya mahkemelerinin de bu yönde karar almalarını umut ediyorum ifadesini kullandı.

Diplomatik varlıkların dokunulmazlığı devlet temininde olmalıdır

Belçika Dışişleri makamlarının, yargının bağımsızlığına işaret ederek el koyma işlemi konusunda bilgilerinin olmadığını bildirdiğini aktaran Lavrov, Belçikadan gelen bu açıklamaları kabul etmiyoruz. Diplomatik misyonların dokunulmazlığı devlet temininde olmalıdır. Ülkelerin uluslararası sorumlulukları o ülkenin hükümeti ve dışişleri bakanlığına aittir dedi.

Lavrov, sağduyunun galip gelerek Rusya büyükelçilik ve temsilcilik hesaplarının serbest bırakılması gerektiğini ifade ederek Belçika ın Moskova Büyükelçiliği hesabı için benzer bir durum oluşturmak zorunda kalmamamızı ümit ediyorum diye konuştu. 

Lahey Tahkim Mahkemesi, Rus Yukos petrol şirketinin usulsüz kamulaştırıldığı gerekçesiyle Rusyayı 50 milyar dolar tazminat ödemeye mahkum etmişti. Cezanın tahsil edilmesi için Belçika ve Fransada bulunan Rusyaya ait varlıklara el konulduğu açıklanmıştı. 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024