Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2584 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   12 Mart 2015 - 12:43

Rusya AKKAdan çekildi

Büyüt
Küçült
Rusya AKKAdan

Rusya, Avrupada Konvansiyonel Silahlı Kuvvetler Antlaşması Ortak Çalışma Grubu toplantılarına katılmama kararı aldı.

Rusya Dışişleri Bakanlığı Silahların Yayılmasını Engelleme ve Denetim Dairesi Başkanı Mihail Ulyanov, İnterfax haber ajansına yaptığı açıklamada, Soğuk Savaşı sona erdiren belgelerden kabul edilen AKKA anlaşmasındaki çalışmaları durdurma kararı aldıklarını söyledi.

Ulyanov, NATOnun, Rusya sınırına yakın bölgelerde askeri faaliyetlerini artırdığı sırada, bu anlaşma üzerinde çalışmanın mantıksız olduğunu söyledi.
Rusyanın anlaşmadan çekilme kararının Ukrayna kriziyle doğrudan bağlantılı olmadığını kaydeden Rus diplomat, Günümüz gerçeklerine uygun olmayan bu anlaşmaya geri dönmek istemiyoruz. Ancak yeni bir metin üzerinde çalışmaya hazırız dedi.

Ulyanov, Rusyanın neden AKKAdan tamamen çekilmek yerine çalışmalarını durdurma kararı aldı sorusuna, Çünkü biz tüm köprüleri yakmak istemiyoruz. Bu karar, yeni bir bazda görüşmeler için diyaloğa açık olduğumuzu gösteriyor cevabını verdi.

AKKA 1990 yılında NATO ile Rusya arasında imzalanmıştı. Anlaşma, sınır bölgelerde bulundurulacak ağır silahlara sınırlama getiriyordu.

RUSYA, KIRIMA NÜKLEER SİLAH YERLEŞTİRME HAKKINA SAHİP

Ulyanov, Moskovada katıldığı basın toplantısında, Ukraynadan tek taraflı bağımsızlığını ilan ederek Rusyaya bağlanan Kırıma nükleer silah yerleştirme hakkına sahip olduklarını söyledi.

Ulyanov, Kırımda nükleer silah varlığı hakkında bilgim yok. Bu yönde plan olduğunu da bilmiyorum. Ancak Rusya kendi topraklarında ihtiyaç gördüğü her yere nükleer silah koyma hakkına sahiptir ifadelerini kullandı.
 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024