Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2342 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   28 Şubat 2015 - 16:56

Rus muhalif lider öldürüldü

Büyüt
Küçült
Rus muhalif lider

Rusyanın başkenti Moskovada muhalif lider Boris Memtsov, sokak ortasında vuruldu. Rusya İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, beyaz bir araçtan inen saldırganın Bolshoy Kamenny Köprüsünde bir kadınla yürüyen Memtsova 4 el ateş ettiği kaydedildi.

Haberin Videosu Putin muhalifi liderin katilleri olay yerinden bu araçla kaçtı!startFlvPlayer_PostaV2(divFlvPlayer27719,27719,201502,27719-265923.jpg,1, 0,Putin muhalifi liderin katilleri olay yerinden bu araçla kaçtı!);

Boris Memtsovun RPR-Parnassus partisindeki meslektaşı Ilya Yashin olayı doğrulayarak, Maalesef, Memtsovun cesedini görebiliyorum dediği bildirildi.

Öte yandan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putinin saldırının ardından konuyla ilgili yaptığı açıklamada Memtsovun öldürülmesini kınadığı kaydedildi. ABD Başkanı Barack Obama, olayı kınayarak Rusya hükümetine soruşmayı en kısa sürede tarafsız ve şeffaf bir şekilde yürütmesi çağrısında bulundu. Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Thorbjorn Jagland ise, sosyal medyada paylaştığı tweetinde Memtsovun öldürülmesini kınadığını belirterek, Muhalif liderlerden biri olan Boris Memtsov vuruldu. Oldukça şaşkınım ve katiller adalete teslim edilmeli dedi.

PUTİNİN BENİ ÖLDÜRMESİNDEN KORKUYORUM DEMİŞTİ

1990lı yıllarda Rusya Devlet Başkanı Boris Yeltsinin hükümetinde başbakan yardımcısı olarak görev yapan Nemtsov, Rusyanın en büyük şehirlerinden Nijniy Novgorodda vali olarak görevliyken, ekonomik reformdaki başarısıyla ün kazanmıştı. Daha sonra göreve gelen Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putine muhalif açıklamalarda bulunan Nemtsov, 31 Aralık 2010 tarihinde hükümet karşıtı protestoya katıldığı için gözaltına alınmış, 15 günlük hapis cezasına çarptırılmıştı.

Evli ve dört çocuk sahibiydi olan 55 yaşındaki politikacı, geçtiğimiz ay Rusyada yayın yapan bir internet sitesine yaptığı açıklamada hayatı konusunda endişeli olduğunu ifade ederek, Putinin beni öldürmesinden korkuyorum demişti.

İHA





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024