Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2475 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   04 Mayıs 2015 - 10:08

Rum liderden büyük pişkinlik

Büyüt
Küçült
Rum liderden büyük
Dünya Haberleri › Rum liderden büyük pişkinlik haberi

Kıbrıslı Reşat Akar, Rum tarafı 41 yıldır Beşparmak Dağlarındaki mayınları BMden gizledi. BMGKyı ayağa kaldırması gereken bu insanlık görevininin Rum lider tarafından jest olarak sunulması pişkinlikten başka bir şey değil diyerek tepki gösterdi.

AZİZE ŞÜKRAN BEKLİM

Kıbrıs Sorununun çözümü öncesi Rum liderin sunduğu 4 maddelik ‘Güven Arttırıcı Önlemler Paketindeki bir madde uzun zamandır gizlenen bir tehdidi gün yüzüne çıkardı. Rum Cumhurbaşkanı Nikos Anastasiadis, Kıbrıslı Türklerin piknik alanı olarak kullandığı Beşparmak Dağlarındaki 28 mayınlı bölgenin haritalarını deşifre etmeye hazır olduklarını açıklamıştı. KKTCde faaliyet gösteren Diyalog Medya Genel Yayın Yönetmeni Reşat Akar, BMGKyı ayağa kaldırması gereken bu bilginin Rum lider tarafından ‘jest olarak sunulmasının ‘pişkinlik göstergesi olduğunu söyledi. Lefkoşada bir araya geldiğimiz Reşat Akar Stara, “KKTC güvenlik güçleri 2003te bazı sınır kapılarının açılmasından sonra sınır üzerindeki mayın tarlalarının haritasını BMye verdi ve 45 bin mayın patlatıldı. Aksi takdirde o sınır geçişlerinde pek çok insan ölebilirdi. Ama biz öyle bir şey öğreniyoruz ki BM Güvenlik Kurulunu, Avrupa Birliğini ayağa kaldıracak bir bilgidir bu; Rum tarafı 1974ten beri Kıbrıslı Türklerin piknik yaptığı Beşparmak Dağlarındaki 28 mayınlı bölgenin varlığını gizlemiş” açıklamasında bulundu.

Şuana kadar bir facia olmamasının Allahın lütfu olduğunu dile getiren Akar, “2014teki AGİT Konferansında bu konu gündeme geldi. AGİT, Rumları uyararak Kuzeydeki mayın tarlalarının haritalarını BMye bildirmelerini istedi. Rumlar bir yıl daha oyaladı ve Anastasiadisin ağzından tekrar gündeme geldi. Rum lider, müzakerelere katkı amacıyla ‘Güven Arttırıcı Önlemler Paketini basın yoluyla sunuyor. Amaç ne? Maraşı almak yani BM aracılığıyla kentin kullanıma açılması... Halbuki Sayın Akıncı bunu vadederken Mağusa Limanı ve Ercan Havaalanının uluslararası kullanıma açılmasını talep etmişti. Rum lider bunlara değinmeden ‘pişkinlikle bunu ‘Güven Arttırıcı Önlemler olarak sunuyor. Oysa 41 yıldır ölüm tehdidi altında yaşamışız, insanlar ölebilirdi” dedi

 

KKTCdeki Diyalog Medya Grubunun başında bulunan Reşat Akar, STARdan Azize Şükran Beklime konuştu.

İki lider 11 Mayısta bir araya gelecek

KKTCnin yeni Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Güney Kıbrıs Rum Yönetimi Lideri Nikos Anastasiadis, BM Genel Sekreterinin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eidenin ev sahipliğinde ara bölgedeki Ledra Palaceda yemekte bir araya gelecek. Yemek, Espen Barth Eidenin, Kıbrıs ziyareti çerçevesinde 11 Mayısta gerçekleşecek.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024