Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2321 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   15 Nisan 2015 - 06:15

Rejimin can damarına darbe

Büyüt
Küçült
Rejimin can damarına
Dünya Haberleri › Rejimin can damarına darbe haberi

Suriye savaşının en yoğun yaşandığı Halepte muhalifler Esad rejimi için hayati önem taşıyan istihbarat merkezi Muhaberat Ceviyyenin kontrolünü ele geçirdi. Çatışmaların devam ettiği bölgede rejim köşeye sıkışmış durumda.

Suriyede en şiddetli çatışmaların yaşandığı Halepte muhalifler rejimin istihbarat merkezi olan Muhaberat Ceviyyeyi ele geçirdi. Muhaliflerin ilerleyişinin ardından rejimin kontrolündeki Halep Müzesi ve Merkez Bankası tahliye edildi. Pazartesi akşam saatlerinde istihbarat merkezinin bulunduğu bölgede yaşanan şiddetli patlamanın ardından saldırıya geçen muhalifler gece bölgede tamamen denetimi ele geçirdiklerini duyurdular.

Bölge daha önce de muhalifler tarafından ele geçirilmiş ancak Esad güçlerinin yoğun bombardımanları sonucu terk edilmişti. Muhalifler, ayrıca bölgede bir diğer stratejik nokta olan Darul Eytamın (Yetim Evi) da kendi kontrollerine girdiğini açıkladı. Saldırılara Şam Cephesi, Nusra Cephesi, Ceyşul Muhacirin Ensar ve Ketaib Fecrul Hilafe grupları katıldı. Ramuse bölgesinde bulunan ve halen rejim güçleri tarafından kontrol edilen Külliyat Metfaiyye (Topçu Okulu), muhaliflerin ele geçirdiği Muhaberat Ceviyye ile birlikte en stratejik nokta olma özelliği taşıyor.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024