Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2029 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   18 Mayıs 2015 - 21:18

Ramadinin düşmesinden sonra İrandan yardım açıklaması

Büyüt
Küçült
Ramadinin düşmesinden sonra İrandan yardım
Dünya Haberleri › Ramadinin düşmesinden sonra İrandan yardım açıklaması haberi

Irakın Enbar vilayetinin idari başkenti Ramadinin DEAŞın eline geçmesinin ardından İran yönetimi, Irak Ordusuna kentte örgüte karşı mücadele için her türlü yardıma hazır olduğunu duyurdu.

İran dini lideri Ayetullah Ali Hamaneyin danışmanı Ali Ekber Velayeti, basına yaptığı açıklamada, Irak Ordusunun DEAŞ ile mücadelesinde her türlü yardımı sağlamak ve her türlü çağrıya cevap vermek konusunda kararlıyız ifadelerini kullandı.   Irak Savunma Bakanlığı dan yapılan  açıklamada ise,  Savunma Bakanı Hüseyin Dehkanın Irak Ordusuna askeri destek vermesi için Bağdata gittiği belirtildi.   Bakan Dehkan, geçtiğimiz ay Tahranın bölgenin güvenliğini bozmaya çalışan grupların karşısında duracağını söylemişti.   Rûdawın geçtiği haberde, Enbar emniyetinden Binbaşı Muhend Abbas, Irak güvenlik güçleriyle DEAŞ arasındaki şiddetli çatışmanın ardından dün örgütün kent merkezindeki operasyon komutanlığına saldırıp ele geçirdiğini söylemişti.   Binbaşı Muhend Abbas, “DEAŞ, Ramadinin kuzeyinde Başkanlık Sarayı yakınlarındaki askeri bögenin kontrolünü tamamen ele geçirdi. Ayrıca gözetleme kuleleriyle ana kapılarında da kontrolü sağladılar. Bu da ordunun Ramadinin 7 kilomtere batısına çekilmesiyle oldu” dedi.   Irak Başbakanı Haydar Abdadi ise,  Şii milis grubu Heşdi eş Şabiye Enbar vilayetindeki operasyona katılması için çağrı yapmıştı.   Abadi ayrıca içişleri ve savunma bakanları ile üst düzey bazı komutanları operasyonla ilgili bilgi almak üzere parlamentoya çağırmıştı.   DEAŞ, 15 Mayısta Ramadi kent merkezini ele geçirirken, Enbar vilayetinde sadece 2 ilçe Irak güçlerinin kontrolünde bulunuyor.



E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024