Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2276 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   11 Nisan 2015 - 16:00

Rabia davasında İhvan liderine idam

Büyüt
Küçült
Rabia davasında İhvan liderine

Mısırda Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) Rehberlik Konseyi Başkanı Muhammed Bedii ve 50 İhvan üyesinin yargılandığı Rabia Operasyonları Birimi davasının duruşmasına Kahire Ceza Mahkemesinde devam edildi. Mahkeme, Bedii ile 13 İhvan yöneticisinin idamına, aynı davadan yargılanan 37 kişinin müebbet hapsine hükmetti.

Müebbet hapis cezası verilen 37 kişi arasında tutukluluk halini protesto için bir yıldan fazla süredir açlık grevi yapan ABD vatandaşı Muhammed Sultanın da bulunduğu belirtildi.

Kararın temyiz yolunun açık olduğu ifade edildi.

Mahkeme, Bedii hakkında mart ayında idam kararı vermiş ancak hükmün, müftülükle yapılacak istişarenin ardından 11 Nisanda resmi olarak açıklanacağını duyurmuştu.

Kamuoyunda Rabia Operasyonları Birimi olarak bilinen davada sanıklara, 14 Ağustosta Rabiatul Adeviyye gösterilerinin dağıtılması sırasında ülkede kaos çıkarma, polis karakolları, kamu malları, devlet kurumları ve özel kuruluşlar ile kiliselere saldırı planı hazırlama gibi suçlamalar yöneltiliyor.

AA





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024