Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2245 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   24 Nisan 2015 - 15:13

Putin,ermanistandaki konuşmasında soykırım ifadesini kullanmadı.

Büyüt
Küçült
Putin,ermanistandaki  konuşmasında soykırım ifadesini
Ermenistanda 60 an fazla ülkeden temsilcinin katılacağı törenin adresi başkent Erivandaki soykırım anıtı oldu.

Putin de, anma törenleri kapsamında olaylarda hayatını kaybedenler için kurulan anıt mezarı ziyaret ederken, Rus lidere sarı çiçek verildi. 

Dün yaptığı açıklamada 1915 olayları ile ilgili soykırım ifadesini kullanan Putin, Erivana gerçekleştirdiği ziyarette çark etti.

PUTÄ°N BU KEZ SOYKIRIM DEMEDÄ°

Törende bir konuşma yapan Rus lider Putin, Dünyanın bir dizi ülkesinde itibar gören neo-faşizm, aşırı milliyetçilik, anti-semitizm ve Rusofobi gibi akımların sonuçlarını enine boyuna düşünmemiz gerekir ifadelerini kullandı.

Putin konuşmasında, kitlesel katliamların bir gerekçesi olmadığını ve olamayacağını belirtirken, uluslararası toplumun geçmişteki trajik olayların bir daha tekrarlanmaması, tüm halkların barış ve uzlaşı içinde yaşaması için her türlü çabayı sarf etmesi gerektiğinin de altını çizdi.

‘RUSYA, YAÅžANANLARI KENDÄ° ACISI OLARAK GÖRDÃœ

Putin, Rusya ın insanlık tarihindeki en korku verici trajedilerden birini yaÅŸayan Ermenistan halkının acısını paylaÅŸtıklarını da kaydedip ÅŸunları söyledi: 1915 olayları, tüm dünyayı sarstı. Rusya, yaÅŸananları kendi acısı olarak gördü. Milyonlarca Ermeni vatandaşı Rusyaya sığınarak hayatta kalmayı baÅŸardı.

‘ERMENÄ° HALKI Ä°LE BÄ°RLÄ°KTE YAS TUTUYORUZ

Rusya ile Ermenistan halkları arasındaki kardeÅŸlik iliÅŸkilerinin her zaman manevi yakınlık ve karşılıklı destek ile ön plana çıktığını söyleyen Putin, 100 yıl önceki dramatik olaylarda, 2. Dünya Savaşı da ve Spitak depreminde de iki ülke halkları birbiriyle dayanıştı. Bugün de Ermeni halkı ile birlikte yas tutuyoruz vurgusunu yaptı. 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
Ä°sim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DÄ°ÄžER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024