Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2252 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   14 Mayıs 2015 - 05:54

Prens Charlesın mektupları yayınlandı

Büyüt
Küçült
Prens Charlesın mektupları
Dünya Haberleri › Prens Charlesın mektupları yayınlandı haberi

İngiltere kraliyet tahtının varisi Galler Prensi Charlesın geçmişte bazı bakanlara yazdığı mektuplar yayınlandı.

AA

Guardian gazetesi tarafından 2000 tarihli Bilgiye Erişim Özgürlüğü Yasası kapsamında açıklanması talep edilen mektuplardan birinde, Prens Charles, dönemin başbakanı Tony Blaire yeterli kaynaklar olmadan orduya zorlu görevler verildiğinden yakınıyor.

Charles mektubunda mevcut Lynx helikopterleriyle çok sıcak havalarda mühimmat dağıtımının zor olduğuna dikkati çekiyor ve Korkarım ki bu, ordumuzun yeterli kaynaklar olmadan Irak aki gibi çok zorlu görevler yapmak zorunda kaldığı örneklerden biri daha ifadesini kullanıyor.

 

Bir diğer mektupta ise Prens Charles, porsukların tüberküloza neden olduğunu ve buna acil çözüm bulunması gerektiğini belirtiyor.

Prens Charlesın yazı şeklinden dolayı siyah örümcek notları olarak adlandırılan ve yedi bakanlığa gönderilen toplam 27 mektupta hastanelerin yenilenmesi, bitkisel ilaç sektörü, askeri kaynaklar gibi konulara değiniliyor. Mektuplar Eylül 2004-Nisan 2005 dönemini kapsıyor.

Mektupların yayınlanmasıyla ilgili Prens Charlesın resmi konutu Clarence Housedan yapılan açıklamada, Mektuplar Galler Prensi in ülkesi ve dünya için duyduğu endişeleri göstermiştir. Galler Prensi bu ülkeye çok değer vermekte ve diğerlerine yardım etmek için pozisyonunu kullanmaya çalışmaktadır denildi.

İngiliz basını, Prens Charlesın mektuplarıyla, kraliyetin siyasi konularda tarafsız olması gerektiği kuralının ihlal edildiğinin ortaya çıkabileceğini bildirmişti.

İngiliz Yüksek Mahkemesi geçen mart ayında, Prens Charlesın hükümet yetkililerine gönderdiği mektupların yayınlanabileceğine hükmetmişti.

Guardian gazetesi, 2012 yılında savcılık tarafından yayımlanması engellenen mektupların 2000 tarihli Bilgiye Erişim Özgürlüğü Yasası kapsamında açıklanması talebinde bulunmuştu.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024