Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2332 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   10 Nisan 2015 - 11:12

PKK Almanyadan özür diledi

Büyüt
Küçült
PKK Almanyadan özür

WDRde yer alan ve Bayık ile yapıldığı belirtilen röportajda, Ben PKK adına Alman halkından özür diliyorum. Böyle birşey bir daha olmayacak ifadelerini kullanan Cemil Bayık, PKKnın Türkiyeye karşı yürüttüğü mücadelenin artık bağımsız bir Kürdistan istemediğini, politik bir çözümü amaçladığını söyledi.

ARTIK TÜRKİYEYE KARŞI SAVAŞMAYACAĞIZ

Türkiyeye karşı artık savaşmayacaklarını belirten Bayık, Bir artık savaşa yeter diyoruz. Ne biz, ne de Türk devleti savaşla amacına ulaşabildi diye konuştu. Kandilde yapıldığı belirtilen röportajda, PKKnın önceliğinin IŞİDe karşı mücadele olduğunu kaydeden Bayık, Şimdi Sincarda yoğun mücadele veriyoruz dedi.

PKK TERÖR LİSTESİNDEN ÇIKARTILSIN

Bu arada, Avrupa Birliği ve Almanyada halen terör örgütü statüsünde olan PKKnın durumunun yeniden gözden geçirilmesi için Sosyal Demeokrat Parti SPDden talep geldi. SPD Parlamento Başkanvekili Rolf Mützenich, IŞİDe karşı verdiği mücadele nedeniyle PKKnın terör örgütü statüsünün yeniden değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Bayıkın açıklamalarını WDRe değerlendiren Rolf Mützenich, PKKnın Almanyada şiddetten  vazgeçtiğini söylemesinin farklı bir söylem olduğunu belirterek, bunun kalıcılığı durumunda yeniden değerlendirme konusunda bir şansı hakkettiğini vurguladı.

ALMANYA TÜRKLERDEN DAHA TÜRK OLMASIN

Konuya ilişkin haberde WDR, Kerkük Valisi Necmeddin Kerimin de PKKnın terör örgütü statüsünün kaldırılmasını istediğine yer verdi. WDR, Kerkük Valisinin, Almanlar Türklerden daha Türk olamaz. Türkiye şu an PKK ile pazarlık halinde dediğini aktardı.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024